Нешто тражите?

четвртак, 14. јун 2012.

Поведите децу на "Зелени концерт јапанске музике"

Фонд Деца деци и Дечја филхармонија, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Београду одржаће свечани концерт под називом "Зелени концерт јапанске музике" 15. јуна у Дечјем културном центру (Таковска 8) са почетком у 20.00.

Уместо улазнице за посетиоце потребно је донети играчку, књигу или гардеробу за децу, јер је концерт донаторски и има за циљ прикупљање помоћи за децу из Центра за заштиту деце, одојчади и омладине у Звечанској улици.

Специjални гост и велика подршка овог догађаја биће Мадам Ецуко Цунозаки (виолина), жена јапанског амбасадора, која ће наступити и као солиста. Чланови Дечје филхармоније извешће дела јапанских уметника која говоре о природи и очувању зеленила, због тога се овај концерт и зове "Зелени концерт". Диригент Дечје филхармоније је Марија Јоксимовић, млади диригент из класе проф. Бојана Суђића..

Фонд Деца деци, Дечја филхармонија покренут је 2007. године уз подршку Скупштине града Београда. Главни и једини циљ је да помаже развој и школовање младих музичких талената Србије, промовише музичко образовање, популарише класичну музику и културне вредности које она са собом носи. Чланови фонда су деца, ученици основних и средњих музичких школа, са изразитим музичким талентом, бројним признањима и наградама на домаћим и иностраним такмичењима. Својим јавним наступима и концертима у организацији Фонда, допринасе прикупљању средстава за стипендије, школовања, куповину инструмената за талентовану децу чије породице нису у могућности да обезбеде адекватне услове за њихово музичко образовање.

Србија обилује младим музичким талентима, али многи од њих немају адекватне услове за бављење музиком. Захваљујући активностима Фонда, нашим пожртвованим партнерима и пријатељима, који су донирали средства, свој рад и експертизу у протеклих 5 година успели смо да обезбедимо боље услове за неке од њих. Још је много оних којима је потребна наша помоћ...
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу