Нешто тражите?

среда, 29. август 2012.

Дечији филмски фестивал "Кидс фест" од 15. до 21. октобра


Најпопуларнији дечији фестивал забаве - Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ - одржаће се 15. до 21. октобра у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, као и осталим градовима широм Србије. 

У Београду се Дечији филмски фестивал одржава у биоскопима „Cineplexx Delta City“, „Колосеј“, „Roda Cineplexx“ и Дворани Дома синдиката, у Новом Саду у биоскопу „Арена Cineplexx“, у Крагујевцу у биоскопу „Roda Cineplexx Крагујевац Плаза“, док је у Нишу центар дешавања фестивала биоскоп „Вилин град“.

Као и увек, КИДС ФЕСТ ће својој публици представити најбоље филмове из разних земаља. Ове године филмови стижу из Француске, Шпаније, Данске, Немачке, Норвешке, Шведске, Чешке, и Холандије. Међу остварењима су анимирани 3Д филмови, играни филмови са светских фестивала за децу и младе, документарци о животу животиња, нежне приче о пријатељству, љубави и узбудљиве мистерије.


Током 8. Дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТА гледаоци ће моћи, између осталих, да виде филм „Бени се враћа кући“, причу о бонобо мајмуну кога су заробили ловци. Из заробљеништва га спашава Клодин Андре, жена која је посветила свој живот овим угроженим створењима, и води га у склониште у коме се мајмуни спремају за повратак у дивљину. Ту је и француски хит „Рат дугмића“, заснован на једном од најпознатијих француских романа за децу, филм о љубави и авантури. „Тајна куће крокодила“ натераће публику да размишља о тајнама, а можда и мало уплашити. „Гумени Тарзан 3Д“ и „Марко Макако“ су приче за занимљивим и неочекиваним обртима, а „Прича о делфину сањару“ прати једно путовање препуно изазова и препрека.
На КИДС ФЕСТУ гледаоци ће моћи да изаберу између још много занимљивих филмова, а у биоскопима их очекују и занимљиве радионице, игрице и поклони!

Адреса званичног сајта Дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТА је www.kids-fest.com.

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу