Нешто тражите?

уторак, 28. август 2012.

“Дечји дан” у Народној библиотеци Србије

Народна библиотека Србије 1. септембра 2012. од 11 до 19 часова први пут организује “Дечји дан”, поводом почетка нове школске године. 


У години јубилеја у којој национална библиотека обележава 180 година постојања, покретање Дечје Народне библиотеке Србије има за циљ да се деца, већ од предшколских дана, формирају на правим вредностима заснованих на знању, култури, образовању и информисању. Тим поводом, у Народној библиотеци Србије одвијаће се програм посвећен деци који ће обухватити креативне радионице на којима ће најмлађи посетиоци сазнати како су настајале рукописне књиге, о путу наше ћирилице кроз векове, а старији ученици ће разрешавати и тајнопис.
У програму ће учествовати и наши истакнути писци, илустратори и глумци: Војислав Брајовић, Љубивоје Ршумовић, Иван Јевтовић, Александар Бугарин, Урош Петровић, Димитрије Големовић и Марија Бишоф. Наши познати уметници читаће бајке, рецитовати песме, разговарати са децом, уписивати нове чланове НБС, глумити, цртати и организовати мала такмичења у циљу подршке националној библиотеци да се деца успешно укључе и интегришу у рад најстарије и најзначајније институције кулутре у Србији.
Тим догађајем биће свечано представљен нови стални простор за реализацију програма “Дечја Народна библиотека Србије” који је отпочет ове године.
У завршном делу програма, у 18 часова, талентовани ученици музичких школа одржаће концерт на клавиру који је после дужег периода репариран.
Целодневни програм Дечје Народне библиотеке Србије означава почетак нове етапе у будућем активном и интензивном културном деловању националне библиотеке посвећене младим и најмлађим ученицима. (Народна библиотека Србије)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу