Нешто тражите?

среда, 24. октобар 2012.

Фестивал “Деца композитори” сутра у ДКЦ

Завршни концерт XVII Републичког фестивала дечјег музичког стваралаштва “Деца композитори” биће одржан у четвртак, 25. октобра од 17.00, у Великој дворани Дечјег културног центра Београд (Таковска 8).

Фестивал “Деца композитори” већ седамнаест година организује Дечји културни центар Београд, овога пута под покровитељством Министарства просвете Републике Србије (прописан наставним планом и програмом у настави музичке културе), Министарства културе и компаније “Дунав осигурање”.

Сваке године деца Србије учествују на републичком конкурсу који, у јануару, расписује ДКЦБ за дечју композицију у области вокалног и инструменталног стваралаштва за узраст од седам до 15 и од 2006. године за узраст од 16 до 20 година. ДКЦБ и Фестивал “Деца композитори” створили су генерације младих композитора, солиста и кантаутора.

На концерту ће бити изведене композиције које су, од великог броја пријављених композиција, одабрали чланови републичког жирија састављеног од наших еминентних професора музике. Учествују кантаутори и солисти из Селенче, Вршца, Новог Сада, Руме, Велике Плане, Смедерева, Крагујевца, Пожаревца, Аранђеловца, Пожеге, Лесковца и Београда.

Улаз је слободан. (danubeogradu.rs)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу