Нешто тражите?

четвртак, 4. октобар 2012.

"Уплакана Катарина" и "Страшне приче браће Грим" - освојите карте!

И ове јесени, Детињарије настављају сарадњу са Малим позориштем "Душко Радовић"!

Овог викенда, на репертоару су следеће представе:

Уплакана Катарина (субота, 6. октобар у 17 сати)
Текст: Зоран Ћосић
Режија: Александар Трмчић
гостовање "Пулс театра" из Лазаревца

"Зоран Ћосић је написао текст за дечију представу "Уплакана Катарина". Овај интерактивни и скоро у целости у стиху написан комад је намењен деци млађег узраста. Има елементе лирике и бајке што је деци веома блиско и занимљиво. Он развија културу гледања позоришне представе и омогућава деци активно учествовање у њој. Радња је ванвремена. Капетан брода жели да омасови љубав према морским пустоловинама и позива народ тј. дечију публику да му се придружи и учествује у узбудљивом путовању - овој представи." 

Страшне приче браће Грим  (недеља, 7. октобар у 12 сати) 
Тим Сапл/Керол Ен Дафи
Узраст: 6+ 
Превод: Ђорше Томић
Режија: Мик Гордон

Испричане кроз драмско-прозно-поетску визуру редитеља Мика Гордона, бајке "Ивица и Марица", "Златна гуска", "Пепељуга", "Миш, птица и кобасица", "Баш-челик" и "Чаробни сточић" ослобођене су сувишне драматичности и наративности, делују једноставно и погодно за лаку и маштовиту сценску игру. 
Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу