Нешто тражите?

четвртак, 4. октобар 2012.

Уручене награде ''Невен'' и ''Добра играчка''


У оквиру Дечје недеље, која се обележава у Србији, данас су у Скупштини града Београда уручне награде ''Невен'' за популарну науку, илустрацију и белетристику за 2011. годину као и три признања ''Добра играчка''.

''Невен'' за 2011. годину, добио је Бранко Стевановић за збирку песама ''Авантуре Краљевића Марка'', а награду му је уручио познати дечији писац Љубивоје Ршумовић који се налази на челу невладине и непрофитне организације ''Пријатељи деце Србије'' која се више од 50 година бави децом и која додељује ову награду.

Награда ''Невен'' за илустрацију припала је Борису Кузмановићу за илустрацију књиге ''Заувари'' Љубивоја Ршумовића у издању ''Лагуне'', док је награда за популарну науку за 2011. годину припала Милутину Тадићу за књигу ''Картографија или карту читај - никога не питај'' у издању ''Креативног центра''.

Признање ''Добра играчка'' припало је произвођачу ''Школа за родитеље'' чији је пројекат подржала општина Стари град, за дидактичку игру-материјал ''У реду је'', која подстиче толеранцију на различитост у свакодневном животном дечијем окружењу.

Друга добра играчка је ''Реци па стеци' '-различите могућности игара са картама, овде су усмерене на развој говора, опажања, гласовне анализе, а награда за тај изум припала је Центру за унапређивање животних активности из Београда. (Танјуг)



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу