Нешто тражите?

понедељак, 15. октобар 2012.

Почео је "Kids Fest" - Cineplexx вам поклања улазнице!

Осми Дечији филмски фестивал Кидс фест почиње данас у дворани Дома синдиката пројекцијом шпанског анимираног филма "Марко Макако", који је синхронизован на српски језик.
Програм траје до 21. октобра и обухвата анимиране 3Д филмове, игране филмове са светских фестивала за децу и младе, документарце о животу животиња, нежне приче о пријатељству, љубави и узбудљиве мистерије. У Београду се Дечији филмски фестивал одржава у биоскопима „Cineplexx Delta City“, „Колосеј“, „Roda Cineplexx“ и Дворани Дома синдиката, у Новом Саду у биоскопу „Арена Cineplexx“, у Крагујевцу у биоскопу „Roda Cineplexx Крагујевац Плаза“, док је у Нишу центар дешавања фестивала биоскоп „Вилин град“.

Као и увек, КИДС ФЕСТ ће својој публици представити најбоље филмове из разних земаља. Ове године филмови стижу из Француске, Шпаније, Данске, Немачке, Норвешке, Шведске, Чешке, и Холандије. Током 8. Дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТА гледаоци ће моћи, између осталих, да виде филм „Бени се враћа кући“, причу о бонобо мајмуну кога су заробили ловци. Из заробљеништва га спашава Клодин Андре, жена која је посветила свој живот овим угроженим створењима, и води га у склониште у коме се мајмуни спремају за повратак у дивљину. Ту је и француски хит „Рат дугмића“, заснован на једном од најпознатијих француских романа за децу, филм о љубави и авантури. „Тајна куће крокодила“ натераће публику да размишља о тајнама, а можда и мало уплашити. „Гумени Тарзан 3Д“ и „Марко Макако“ су приче за занимљивим и неочекиваним обртима, а „Прича о делфину сањару“ прати једно путовање препуно изазова и препрека.

Cineplexx Delta City и Детињарије поклањају Београђанима 3x2 улазнице за филм "Бени се враћа кући" за понедељак, 15. октобар у 16:15h.
Ово је прича о Бенију, бонобо мајмуну кога су ловци заробили, а затим одвели у град Киншасу у Конгу. Из заробљеништва га спашава Клодин Андре, жена која је посветила свој живот овим угроженим створењима. Клодин води Бенија у склониште.

Тамо посматрамо како се Бени и друге бонобо мајмуни спремају за повратак у дивљину. Филм „Бени се враћа кући“ води целу породицу на узбудљиво путовање од великог града до густе џунгле, и упознаје са животом угрожене врсте чији се ДНК 98% поклапа са људским. „Бени се враћа кући“ је дирљив и занимљив документарац који нас упознаје са ретком угроженом врстом и борбом људи да им помогну.

Како да учествујете? Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com са насловом "Бени се враћа кући" и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу