Нешто тражите?

субота, 27. октобар 2012.

Древне приче Мина Миланија у издању ProPolis Books-а



Издавач: Прополис
Аутор: Мино Милани

Орфеј и Еуридика, велика љубавна прича говори о младићу из Грчке, постојбине богова и јунака, којем је делфски Аполон доделио важну и узбудљиву судбину.
Орфеј ће постати највећи музичар и највећи певач свих времена. Својом лиром и својим гласом опчињаваће и људе и животиње, не само на овом свету, већ и у подземном. Управо тамо, код бога Хада, силази како би вратио у живот своју лепу, несрећну, вољену Еуридику, с којом је проживео своје најлепше дане и због које ће умрети.

 
Издавач: Прополис
Аутор: Мино Милани

Људска цивилизација мењала се кроз миленијуме. И то мнооооого! Једна ствар, ипак, остала је потпуно непромењена – пријатељство између човека и пса. Много је прича испричано о Одисеју и његовом путешествију од Троје до Итаке, о његовим доживљајима и сусретима на успутним станицама чудесног мора које је постојало само у Хомеровој машти, док се није нашло и у твојој.
Књига Одисеј и Арго бави се једном другом, никад испричаном причом о вечном пријатељству и оданост која превазилази границе времена, простора, и врста. Ова књига говори о љубави једног пса према господару, и подсећа нас колико та дивна бића која живе поред нас боље, оданије, трајније и топлије умеју да воле, него ми.
„Прича о Дедалу и Икару“
Издавач: Прополис
Аутор: Мино Милани

О чему је размишљао Дедал када је кренуо на Крит са Икаром? Шта су очекивали, какве су се стрепње и наде ковитлале у њиховим душама? Одакле је црпео инспирацију да пројектује баш такав лавиринт? И како је било градити тако компликовану структуру у давна времена, без струје, без машина, само уз помоћ људске домишљатости, и вредних и вештих руку? И зашто су морали да беже са Крита? И како су се осећали, изневерених нада, у страху за живот? И зар стварно није било другог пута у слободу, осим бекства преко неба?
Прича о Дедалу и Икару је одлично испричан древни мит, који се, као и обично у сјајним интерпретацијама цењеног италијанског аутора, бави оним људским и свакодневним у животима митских јунака, приближава их читаоцу на један нов и понекад изненађујући начин, чинећи их истовремено савременим и безвременим.


Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу