Нешто тражите?

четвртак, 29. новембар 2012.

Почео 6. Фестивал науке - освојите улазнице за Ласерски шоу!

Шести међународни фестивал науке који траје до недеље, 2. децембра, отворила је данас у Београду бивши астронаут НАСА Марша Ајвинс.

Нагласивши да је љубав према науци услов научног напретка, Ајвинсова је изразила наду да ће баш неки од посетилаца фестивала "начинити откриће које ће променити свет".

На фестивалу, под слоганом "Нема теорије", учествује више од 450 младих научника из 36 домаћих научно-образовних институција и 40 из Хрватске, Француске, САД, Шпаније, Мађарске, Велике Британије.

Бивша робна кућа "Клуз" је централна локација фестивала, са 36 поставки, док ће се у Студентском културном центру одржати шоу програми, радионице, дебате и интервјуи. Фестивал се одржава и у галерији Народне банке Србије, а на сцени Југословенског драмског позоришта "Бојан Ступица" биће приређен ласерски шоу Универзитета Лунд из Шведске.

Специјална гошћа Фестивала Марша Ајвинс причаће о својим искуствима у пет свемирских мисија и укупно 55 дана проведених у свемиру, а Одељење за форензичке науке (ЦСИ) Универзитета Нотингем Трент у Великој Британији одржаће интерактивну радионицу.

Улазнице коштају 400 динара и продају се у Београду и другим градовима, на продајним местима Евентима. 
Детињарије и Фестивал науке поклањају вам 2х2 улазнице за Ласерски и физички шоу у Театру "Бојан Ступица" у петак у 18 сати. Пријавите се за улазнице слањем поруке са насловом "Ласерски шоу" на detinjarije@gmail.com.
Добре сензације стварају зависност. Ласерски шоу у новом и унапређеном издању враћа се на Фестивал науке, јер сте ви то тражили. Иста екипа и невероватни ефекти удружени са законима физике. Тим експерата за звук и светлост с Универзитета Лунд изазвали су овације и поклонили вам незаборавно искуство космичких размера!

Огледи из атомске физике који се претварају у невиђен светлосни шоу, ломљење винске часе звучним таласима и коморе с ватром која делује незаустављиво, само су део њихове путујуће лабораторије. Најимпресивнији доживљај изазваће нов и прилагођен ласерски шоу студената Универзитета Лунд. Уверили сте се да овакав светлосни спектакл нисте видели ни на најбољој журки. Провод као на музичком фестивалу, уживање у светлосним ефектима, и све то на позорници?! Питање је да ли ће бити још једне репризе у Београду, зато пожурите на Ласерски шоу.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу