Нешто тражите?

понедељак, 5. новембар 2012.

Награђена играчка "Веверица на дрвету" из "Коцкице"

Играчка "Веверица на дрвету" произвођача "Коцкица" из Суботице добитник је признања "Добра играчка" за 2012. годину.

Ова играчка намењена је увежбавању координације покрета руку код деце, и погодна је за узраст од пет година и више.

На дрвеној табли нацртано је дрво на коме су избушене рупе. Између рупица, преко целог дрвета води један пут означен линијом и стрелицама. Преко табле развучен је конац са дрвеном вођицом (веверицом)у коју се уметне стаклена куглица (лешник) - прво већа, а када се дете извешти и мања.
Циљ игре јесте да дете, наизменично затежући и попуштајући леви и десни крај конца, куглицу успешно спроведе преко целе табле, до краја пута.

Приликом вођења куглице по линији, дете мора да избегава рупице, а ако му лоптица упадне у рупу, игру треба да започне поново.

Ова играчка  заокупиће пажњу детета кроз дужи временски период, јер може да се игра на неколико "нивоа" тежине. У прво време, циљ ће бити да се, како-тако, лоптица доведе до циља. Затим исти задатак следи и са мањом лоптицом, што је још захтевније.
После успешног савладавања прве фазе, дете ће настојати да лоптицу преко табле води све брже, а нарочито занимљиво може бити такмичење "ко ће пре", што ће мотивисати децу да још боље развијају своју моторику и концентрацију.


Наравно, и за одрасле, ова игра представља мали изазов, па ће (уколико им деца пруже прилику) и родитељи моћи да се забаве и увежбавају своју координацију.





Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу