Нешто тражите?

четвртак, 13. децембар 2012.

Нова представа у Радовићу - "Крцко Орашчић" - поклањамо карте!

У Малом позоришту "Душко Радовић" 13. децембра премијерно је изведена представа "Крцко Орашчић", по мотивима приче "Крцко Орашчић и Краљ мишева" Е.Т.А. Хофмана у драматизацији и режији Милене Павловић Чучиловић. Улоге у познатој бајци играју Јелена Илић, Јово Максић, Бојан Лазаров, Јована Цветковић и Марко Јанкетић, а драматург је Марија Караклајић, сцену и костиме креирала је Станислава Јамушаков, музички сарадник је Влада Пејковић, а сарадник за лутке Татјана Станковић.

Представа траје сат времена, а у "Радовићу" кажу да је намењена деци старијој од четири године.

Прва реприза је одмах 14. децембра, а затим ће се од 20. децембра "Крцко Орашчић" изводити у мало измењеном облику, у неколико термина свакодневно као "Новогодишњи Крцко и Деда Мраз".

У новој верзији двоје пријатеља, Марија и Филип, проводе новогодишње вече заједно, нестрпљиво ишчекујући поклоне које су им родитељи спремили. Маријину пажњу највише заокупља Крцко Орашчић - крцкалица за орахе с ликом симпатичног младића.

Кум Дроздић, Филипов отац, почиње деци да прича бајку о Краљу мишева и његовом непријатељству према Крцку. Марија и Филип сами смишљају наставак бајке, играју све ликове и изводе својеврсну "представу у представи".

Аутори истичу да "Крцко Орашчић" учи да лепоту треба потражити дубоко у нама и да спољашњост уме да буде варљива, иако је у данашње време на високој цени.

Децу, а и одрасле треба подсетити које су то праве вредности које често заборављамо: пријатељство, скромност, разумевање, искреност, као и на оне једноставне, мале ствари које живот чине лепшим, наводи се у најави представе.
 
Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за представу "Крцко Орашчић" у суботу 15. (17 h) и недељу 16. децембра (12 h). Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
 


Pin It Now!

1 коментар:

  1. hvala vama nase drage detinjarije, jer nam tako cesto tako lepe stvari poklanjate :-)
    tatjana_obradovic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу