Нешто тражите?

четвртак, 27. децембар 2012.

Дизнијеви класици - "Аладин" од данас на киосцима!

„Драги пријатељии, добро дошли у Аграбу, град магије!”, чуо се глас путујућег трговца, који је управо дојахао на пустињској камили. „Испричаћу вам причу о једној необичној лампи и још
необичнијем младићу. Све је почело једне звездане ноћи...”

Управо тако почиње прича о Аладину – шармантном, храбром, довитљивом и племенитом јунаку из 1001 ноћи. У његовом друштву удобно се сместите на летећи тепих и полетите на чудесно путовање изнад древног града Аграбе - од пешчаних дина до чаробне пећине.
Аладин је одрастао у разбојничкој пећини па му тако нису страни несташлуци попут крађе векне хлеба или воћа са пијаце. Уз помоћ свог верног мајмунчета Абуа, Аладин би увек успевао да надмудри султанове стражаре. Аладинов живот се мења кад једном протрља чаробну лампу и ослободи смешног и живахног духа који испуњава жеље. Он му помаже у борби против похлепног и злог султановог саветника Џафара.

Али, као и у свакој другој бајци и овде се све врти око љубави. Аладин се заљубљује у љупку принцезу Јасмину. Јасмина је несрећна јер је отац, стари султан, присиљава да се уда за некога кога уопште не воли – Џафара. Дух и Абу ће учинити све да помогну Аладину да освоји срце лепе принцезе.

Из маштовите Дизнијеве радионице јунаци из 1001 ноћи поручују ти како је твоја срећа у томе да будеш оно што јеси.

ПОДАТАК ВИШЕ...
Дизни је 1992. снимио анимирани филм „Аладин“ који је постигао велики успех. Године 1993. номинован је у пет категорија за филмску награду „Оскар“, а награду је освојио у категорији за најбољу песму и за најбољи оригинални музички аранжман.


Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу