Нешто тражите?

среда, 23. јануар 2013.

„Чаробне Српске бајке“ - дружење деце са традицијом у суботу

У суботу 26. јануара у сали Културног дечјег центра Београд (Таковска бр. 8, од 12-14), у организацији Дечјег културног центра, часописа Блиц жена и издавачке куће Чаробна књига организује се манифестација „Чаробне Српске бајке“.

Заједничка акција знамените културно-образовне институције, најтиражнијег женског магазина и реномиране издавачке куће осмишљена је у циљу дружења и упознавања деце различитих узраста са тековина богате српске традиције и културе путем књиге „Српске народне бајке за децу XXI века“ у издању „Чаробне књиге“.

Током децембра и јануара у Блиц жени је објављивана акција „Чаробни божићни квиз“ у којем су деца из целе Србије и Републике Српске слала цртеже ликова из српских народних бајки. Од многобројних пристиглих радова, одабрани су најбољи. Појединачна деца, али и читава одељења и предшколске групе, који су победили на овом конкурсу биће награђени књигом „Српске народне бајке за децу XXI века“, које ће им овом приликом уручити илустратори ове књиге.

Програм ће бити одржан у веселој атмосфери дружења и цртања са најпознатијим српским илустраторима.

На овом догађају учествују Борислав Пантић, главни уредник Чаробне књиге и идејни творац овог пројекта, Јелена Исаковић, заменица главни и одговорне уреднице Блиц жене, Маја Барачков, маркетинг менаџер Чаробне књиге, писац Дарко Тусевљаковић који је адаптирао 14 бајки, као и илустратори Владислав Пантић, Владимир Матић Куриљов и Вања Тодорић.

На Сајму књига 2012. године, „Српске народне бајке за децу XXI“ овенчане су двема знаменитим наградама – Наградом Сајма за најбољу дечју књигу у 2012. години и специјалном наградом УЛУПУДС-а за комплетну опрему књиге. „Српске народне бајке за децу XXI века“ представљају модерну адаптацију тековина богате српске традиције, прилагођену естетским и моралним нормама савременог друштва и написану модерним језиком. Књига је сачињена од 19 бајки, међу којима су Баш-челик, Девојка бржа од коња, Тамни вилајет, Биберче, Чардак ни на небу, ни на земљи...
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу