Нешто тражите?

четвртак, 31. јануар 2013.

Освојите карте за Пинокија и Андерсенове куваре!

Ове суботе, у Малом позоришту Душко Радовић  на репертоарусу следеће представе:
субота, 2. фебруар у 17 сати.

"Представа "Андерсенови кувари", Драгослава Тодоровића, је својеврсна ода Андерсену и његовом делу. Користећи садржај из Андерсенових бајки ("Летећи ковчег", "Дивљи лабудови", "Принцеза на зрну грашка", "Ружно паче", "Царево ново одело", "Снежна краљица", "Цвеће мале Иде") у надахнутој и модерној луткарско-музичко-плесно-пантомимској представи, Драгослав Тодоровић је представио Андерсена као великог чаробњака игре. У изузетно разиграној представи употребом различитих врста уметности, жанрова и уметничких поступака обогаћена је луткарска анимација. Све је у покрету: глумци-лутке-декор-реквизита. Све што је на сцени у непрестаној је игри.
 
недеља, 3. фебруар у 12 сати.

Колодијев „Пинокио“ је едукативан и помало моралистички (у складу са временом у којем је настао), али је за разлику од свог америчког алтер ега- цртаног филма Волта Дизнија из 1940. и много мрачнији, готскији... Поред тога што третира теме сазревања, одолевања или попуштања пред искушењима, то је у исто време и прича о пролазности, смрти, као и о кафкијанској неправди света у којем живимо.
Слободан Обрадовић је написао живу и врло ведру драму за децу користећи мотиве из оригиналне Колодијеве приче, али и лежерност и савременост дијалога, успостављене у деци добро познатој Дизнијевој верзији. Управо је та нова димензија коју Обрадовић креира у нашем садашњем тренутку, узбудљив доказ да „одрастање и сазревање“, којима се „Пинокио“ првенствено бави, не зависе само од догађаја и чињеница, већ подједнако и од угла из којег на њих гледамо.

Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за представе "Андресенови кувари" и "Пинокио". Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

3 коментара:

 1. mina.vujic@yahoo.com
  moja 2 klinca obozavaju pozoriste i jako bi bili srecni da odu na jednu od predstava Mina Vujic, inace super su akcije

  ОдговориИзбриши
 2. Odlicno...nas zanima predstava u subotu, planiramo lep vikend.
  mirjanaidragan@gmail.com

  ОдговориИзбриши
 3. Obozavamo bajke u pozorisnom anbijentu!matic_ksenija@hotmail.com

  ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу