Нешто тражите?

среда, 30. јануар 2013.

"Бувље хваталице" освојиле награду Политикиног Забавника

Збирка прича "Бувље хваталице" Лидије Николић, у издању "Чекића" из Београда, 34. по реду је добитник награде "Политикиног Забавника" за најбоље књижевно дело за младе у 2012. години.

У образложењу жирија у саставу: Ирина Гилић-Жировић (председник), Александра Гловацки, Бобан Скерлић, Веља Павловић и Петар Милатовић, поред осталог се каже да су "Бувље хваталице" истинито испричана прича о животу са животињама у градским условима, о љубави према другоме и другачијем, о породици, животу уопште.

Испричана је без лажне веселости, с љубављу и оптимизомом, поучна и садржајем и чистим језиком. Она је и леп начин да млади науче правилност језика тако слободно сочно и духовито "погрешно", наводи се у образложењу жирија.

Од 49 приспелих књига, у најужи избор ушла су следећа дела: "Гамиж" Мине Д. Тодоровић, "Радови на Млечном путу" Поп Д. Ðурђева, "Мајмунољупци" Владимира Манојловића и "Од читања се расте" Јасминке Петровић.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу