Нешто тражите?

субота, 19. јануар 2013.

Права питања за развој дечје интелигенције

Новосадски Пиком, који се бави издаваштвом и производњом едукативних средстава и сликовница за децу, у свом асортиману поседује један квиз који ће једнако бити од користи и деци и одраслима.


Квиз "IQ+ магични прозор" садржи 48 нумерисаних питања, "магични прозор" за очитавање тачног одговора и листиће за по два играча (А и Б) за бележење резултата.

Циљ овог квиза је да поред добре забаве, скрене пожњу сваком играчу на његово сопствено логичко мишљење. Поред мањег броја уобичајених питања са IQ тестова, у њему се налази и већи број неуобичајених задатака. Они изискују потпуно ментално ангажовање појединца у проналажењу логике по којој је задатак направљен не ослањајући се на раније искуство. Решења су врло једноставна правила која могу лако да разумеју и ученици нижих разреда основне школе. С друге стране, одрасле особе, искусне у решавању разноразних тестова, често не могу да пронађу правила јер траже кључ међу већ виђеним,

После прегледавања свих задатака и провере њихових решења, очекујемо да ће сваки играч другачије приступати и постављеним задацима али и животним проблемима и да неће пре свега инерција усмеравати ток његових мисли.

"Магични прозор", поред дражи коју даје при провери тачности одговора, на занимљив и нестандардан начин, даје и могућност да овај квиз може да се користи више пута и за више играча, а да нема трагова ранијег коришћења.

Квиз може играти појединац или група при чему ће свако бележити своје резутате, а на крају се прогласити победник са највише тачних одговора.
Pin It Now!

1 коментар:

  1. Odlican kviz, imamo mnoooogo Pikomovih kvizica, super su, preporucujem od srca!

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу