Нешто тражите?

уторак, 12. фебруар 2013.

Изложба дечје карикатуре „Мали Пјер“

Изложба дечијих карикатура „Мали Пјер“ отворена је у понедељак, 11. фебруара у библиотеци Бранко Миљковић у Булевару краља Александра 298. Организатори програма су Пријатељи деце Звездаре и библиотека „Вук Караџић“, а покровитељ је општина Звездара.
На овогодишњи конкурс стигло је више од 200 радова ђака основних и средњих школа. Најчешће теме младих аутора биле су школа, наставници, љубав, екологија, новац, економска криза, а критички су се осврнули и на личности из света политике и естраде. Тако су кариукатурама приказани Никола Тесла, Ајнштајн, Новак Ђоковић, Федерер, Надал, Мистер Бин, Ејми Вајнхаус, Лејди Гага, али и политичари попут Барака Обаме и Александра Вучића.

У жирију за избор најбољих карикатура осим Марка Сомборца биле су и Маја Веселиновић, илустраторка, и Мина Симић, студенткиња мастер студија на Факултету примењених уметности. Аутори најбољих карикатура биће награђени књигама и дипломама, а у уметничком делу програма наступиће гудачки оркестар Музичке школе „Владимир Ђорђевић“. Изложба „Мали Пјер“ биће отворена до 19. фебруара.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу