Нешто тражите?

четвртак, 14. фебруар 2013.

Изложба илустрација српских народних бајки у ДКЦБ-у

Од 14. (13.00) до 28. фебруара у Галерији Дечјег културног центра Београда (ДКЦБ, Таковска 8), биће отворена изложба илустрација српских народних бајки. Изложбу отвара наш прослављени илустратор Алекса Гајић.
У сарадњи са издавачком кућом “Чаробна књига”, биће изложени радови признатих илустратора који су објављени у књизи “Српске народне бајке за децу XXI века“, која представља капитално дело у очувању културне баштине српског народа. Књига је добила одличне оцене критичара и две награде – за “Дечју књигу године” на прошлогодишњем Сајму књига и награду УЛУПУДСА за опрему књиге и допринос илустрацији.

Идеја за то дело настала је из потребе да се осавремене домаће бајке и митови, с циљем да се прилагоде естетским и моралним нормама савременог грађанског друштва. На адаптацији бајки радили су најеминентнији домаћи писци – Давид Албахари, Драган Великић, Дарко Тушевљаковић, Александра Гловацки и Ото Олтвањи. Посебну вредност књизи дају врхунске илустрације. По мишљењу стручњака, у последњих двадесет година ниједном није окупљена тако квалитетна екипа илустратора на једном домаћем издавачком пројекту.

Илустрације су радили Петар Меселџија, Драган Бибин, Алекса Гајић, Жељко Пахек и аутори млађе и средње генерације – Синиша Бановић, Владимир Матић Куриљов, Вања Тодорић, Душко Бјељац, Горан Јосић и Владислав Пантић. (danubeogradu.rs
 


 
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу