Нешто тражите?

среда, 13. март 2013.

ДЕМУС 2013 - Дечје музичке свечаности од 19. марта

У Великој сали Дечјег културног центра Београд, Таковска 8, у уторак, 19. марта, у 10 часова, почиње Градско такмичење музичких секција основних школа - Дечје музичке свечаности ДЕМУС 2013.
Дечје музичке свечаности одржавају се сваке године и трају од марта до маја, када се на ревији победника представљају првонаграђени учесници. Ова велика манифестација обухвата градско такмичење „Златна сирена", такмичење малих вокалних састава (дуети, терцети и квартети), малих инструменталних састава, оркестара и хорова.

Такмичење почиње ''Златном сиреном'', на којој се могу чути најлепши дечји гласови Београда, победници Општинских такмичења у жанру класичне и савремене соло песме, изворне народне песме (а капела) и дечје забавне песме, у све три категорије (I категорија - ученици од првог до трећег разреда, II категорија - ученици од четвртог до шестог и III категорија - ученици од седмог до осмог разреда).

Прво такмичење у жанру Уметничка песма свих епоха одржаће се у уторак, 19. марта, од 10 часова, друго такмичење у жанру Изворна народна песма домаћа и страна - а капела одржаће се у четвртак, 21. марта, од 10 часова, док ће треће бити одржано у понедељак, 25. марта, од 10 часова, у жанру Дечја забавна песма и Староградска.

Такмичење се наставља у априлу, када ће бити одржано Градско такмичење вокалних група певача и малих инструменталних састава и оркестара основних школа Београда. Ревија победника свих жанрова ДЕМУС 2013 одржаће се 11. маја у 11 часова, када ће ће бити уручене и дипломе.

Манифестацију Дечји културни центар Београд партнерски реализује са школама, општинском и градском организацијом "Пријатељи деце Београда". Покровитељ такмичења је Град Београд, Градска управа - Секретаријат за културу.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу