Нешто тражите?

петак, 01. март 2013.

Освојите карте за представе "Вештице" и "Лажеш Мелита" у Душку Радовићу!

Мало позориште Душко Радовић oвог викенда читаоце Детињарија награђује улазницама за представе „Вештице“ (субота, 2. март у 17 сати) и "Лажеш Мелита" (недеља, 3. март у 12 сати).
 
Представа "Вештице" настала је по роману чувеног писца за децу Роалда Дала. Представу је режирала Ана Томовић, док је превод адаптације Дејвида Вуда и драматизацију текста урадио Вук Ршумовић.

Дал је писац са специфичним стилом и уврнутим смислом за хумор. Његове приче за децу узбудљиве су и препуне маште, а његови чудни погледи на реалност чине да деца обожавају да га читају, нарочито његова најпознатија дела - „Чарли и фабрика чоколаде“, „Џејмс и велика бресква“, „Мелинда“ и друга, која су објављена и код нас, а многа преточена и у филмове. Препознајући основне страхове код деце, Дал пише из њихове перспективе, а тако је и у случају „Вештица“ у којима је реч о дечаку који остаје без родитеља и живи с баком. Вештице га претварају у миша, али и тако мали он је херој који се са баком бори против њих и спасава свет. Ова прича заправо говори о томе како се као мали и незаштићени можемо суочити са губитком, као и с немилосрдним светом. У њој је јасна порука охрабрења да треба прикупити снаге у најтежим тренуцима живота и борити се против зле судбине. Дал се на том путу креће између смешних и страшних ствари, тражећи баланс између страве, оличене у вештицама и смеха.
 
 Инспирисан дечјом маштом Иван Кушан је написао роман за децу "Лажеш Мелита". То је прича о девојчици Мелити, "измишљавици", која неуморно "измишљава" страшне догађаје и излуђује све око себе: оца, мајку, брата, другове из школе. Да би је одвикли од ове "ружне" навике, они се удружују да би је осујетили у свакој лажи. Цео подухват траје док се не обистини једна од Мелитиних најстрашнијих лажи - да је медвед напао пса. Суочена са својом маштом Мелита узвикује: "Па шта би тата и Ненад урадили да сам измислила да је...рецимо, пао месец, а?"

Детињарије и Мало позориште "Душко Радовић" поклањају читаоцима 3x2 карте за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу