Нешто тражите?

четвртак, 21. март 2013.

Мартовски концерт "У подне за децу"

Мартовски, четврти по реду, концерт У подне за децу одржаће се 24.03.2013. у великој сали Дома омладине, тачно у подне. Овај програм осмишљен је као ретка прилика у Србији да се класична музика приближи публици од 0 па до неколико стотина месеци. Наступи младих музичара саставни су део представе за децу, прилагођене за најмлађе. Овога пута наши јунаци имају задатак да помогну Духу Пролећа да га не би Управни и надзорни одбор годишњих доба вратили натраг у зиму.

Улазнице за концерт 24.03. су донација хуманитарној акцији Фонда Б92 под називом „Битка за породилишта“, чији је циљ снабдевање породилишта и здравствених установа у Србији медицинском опремом, која је покренута 1. јула 2012. године и представља наставак кампање „Битке за бебе”. Циљ акције је набавка ЦТГ апарата за породилиште у Вишеградској улици у Београду. Праћењем рада бебиног срчаног мишића током периода касне трудноће и приликом порођаја, ЦТГ апарати дају увид у податке који су од виталног значаја за правовремено уочавање евентуалних здравствених ризика и отклањање опасности по бебино здравље. Цена једног ЦТГ апарата је око 2.000 евра.

Новац можете уплатити на рачун: 340-36233-65, Ерсте Банка ад, Булевар ослобођења, 21 000 Нови Сад, за Фонд Б92, позив на бр: 24 -03-2013 и понети уплатницу коју ћете заменити за захвалницу или донирати новац свако дана од 18-20х од 20. до 23. марта у Дому омладине Београда (улаз из Македонске), или на сам дан концерта. Такође, посетиоци догађаја моћи ће да допринесу акцији новчаним донацијама или куповином „борбене опреме“ – промотивних сувенира Битке за породилишта и два сата раније на сам дан концерта

Пратећи програм Пролећног концерта “У подне за децу” је дечија архитектонска радионица “Колажирање града; канапи и картон”, један у низу пројеката Композиција – мала школа архитектуре. Сат времена пре почетка концерта, у холу испред Велике сале, наша најмлађа публика биће у прилици да на један креативан начин, уз помоћ канапа и картона, направи своје прве кораке у свет архитектуре. Аутори радионица Композиција – мала школа архитектуре су Милица Апостоловић и Марија Брђовић, мастери архитектуре.
У представи играју полазници драмског студија Цреативе Потентиал-Таленат, док ће композиције Равина, фон Вебера и Хука у сусрет пролећу изводити ученици МШ Мокрањац.
У реализацији ове представе учествоваће и најмлађи чланови плесне групе „Erin's Fiddle“, трупе ирског плеса која неколико година уназад оваја престижне награде на међународним такмичењима.

Концерте/представе У подне за децу организује Мотив Арт у сарадњи са МШ Мокрањац и Домом омладине Београда.

Информације и резервације на +38163 74 098 12
е-маил адреса: upodnezadecubg@gmail.com
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу