Нешто тражите?

уторак, 9. април 2013.

"Беографија" - обилазак Београда за децу

Градови немају биографије али Београд има Беографију. Она представља измишљотину аутора који се представља као Чика Јова, али није ни лекар, ни песник, поготово не Змај. Беографија представља мешавину историје и географије, са неопходним додатком радозналости и љубави. Приче из беографије намењене су деци која ће обилазећи Београд сазнати понешто о стварима које се виде и о онима које се не виде, за шта је потребна машта. Мораће понекад да подигну главу увис, понекад се загледају испод земље и сврате на нека интересантна места.

Б Е О Г Р А Ф И Ј А 
 
 „Освајање твр ђаве“
Како су некада освајане, а како се данас освајају твр ђаве? Кога је победио Победник? Колико је заиста био висок Високи Стеван, где је његова капија и куда она води? Ко је Јанко и да ли је заиста закаснио на Косово? Ко је поклонио Београду Велико ратно острво и ко сваке године долази са севера на њега да зимује? Где је чесма коју је подигао српски дечак када је постао велики турски везир? Зашто се кула зове сахат, а капија Стамбол? 
 
Програм траје један сат.
суботом и недељом у 9:00 сати
април 13,14,20,21,27,28. мај 4,5,11,12,18,19, 25,26
јун 1,2, 8,9, 15, 16, 22,23,29,30
 
место окупљања: Кнез Михаилова улица 56 код Градске библиотеке
цена за децу: 200,00 динара /деца од 7 до 13 година
300,00 динара са одраслим пратиоцем
/број учесника ограничен на 25/ 
 
„Београдске шетње“ су својеврстан времеплов, путовање кроз простор и време, које прати видљиве и невидљиве трагове људи, њихових дела и догађаја, и води од тачке до тачке, ванвременским стазама које почетак имају у прошлости а крај у садашњости. Шта год да вас на ово путовање води: љубав, радозналост, жеља да откријте нешто ново или се забавите, будите сигурни, са њега се нећете вратити исти. Најмање што може да вам се деси је да промените поглед на Београд. На вама је само да изаберите правац и време поласка.
 
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу