Нешто тражите?

петак, 10. мај 2013.

У Великој дворани „Сава центра” сутра „Витезово пролеће”

У Великој дворани „Сава центра” сутра у 12 часова одржаће се 11. Београдски фестивал писаца за децу „Витезово пролеће”. Програм је бесплатан за посетиоце. Организатор фестивала је наш једини књижевни часопис за децу „Витез”.

У фестивалском програму малишанима ће се представити писци Матија Бећковић, Добрица Ерић, Крстивоје Илић, Радомир Андрић, Милован Витезовић, Раша Попов, Недељко Попадић, Миодраг Јакшић, Љубомир Ћорилић, Слободан Станишић, Светислав Вуковић и други, како из наше земље тако и из иностранства. Поред четрдесет наших најзначајнијих писаца за децу, програм за најмлађе ће улепшати познати глумци, певачи и забављачи – Пеђолино, Леонтина и хор „Чаролија”, Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Миња Субота, хор „Чуперак”, плесна група „Флy” и други.

У оквиру фестивала биће додељена награда за животно дело Крстивоју Илићу, за изузетан допринос у стваралаштву за децу, као и награда за изузетан допринос развоју књижевне критике у књижевности за децу др Воји Марјановићу. Такође, фестивал ће доделити и хиљаду награда и диплома најталентованијој деци Србије у области књижевног и ликовног стваралаштва.

Додела награда деци и дружење деце са писцима заказани су за 10 часова, а фестивалски програм почиње у 12 часова. (Беоинфо)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу