Нешто тражите?

уторак, 9. јул 2013.

Путујући планетаријум данас у Делта Ситију

Центар за промоцију науке ће 9. јула свим заинтересованим посетиоцима Делта Ситија омогућити да се упознају са астрономском атракцијом – мобиним планетаријумом, као и да учествују у интерактивним научним експериментима и демонстрацијама.
Планетаријум је сферни биоскоп који пројектује слике звезданог неба и небројених спектакуларних објеката које можемо посматрати у Универзуму, стварајући тако незаменљиво искуство у изучавању астрономије и природних наука. Планетаријум инспирише и образује све старосне категорије о нашем окружењу, самој планети Земљи и нашем месту у Универзуму. То је место на ком млади људи добијају инспирацију да се баве научним радом.


Центар за промоцију науке ће 9. јула, током читавог дана, за посетиоце шопинг-мола Делта Сити, одржати богат астрономски програм, којим ће на најатрактивнији могући начин упознати грађане са лепотама ноћног неба, астрономијом и сродним наукама.



Програм ће чинити планетаријумске пројекције вођене од стране стручних предавача, као и пројекције кратких филмова на тему астрономије. Програм ће се на лицу места прилагођавати старосном профилу публике, а пројекције ће се одржавати на сваких сат времена, почев од 11 часова.



Током програма у планетаријуму, научни демонстратори Центра за промоцију науке ће у атријуму Делта Ситија изводити низ динамичних и интерактивних научних експеримената и демонстрација у којима ће моћи да учествују сви заинтересовани посетиоци
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу