Нешто тражите?

четвртак, 8. август 2013.

Обавезна литература за све родитеље – „Тајна успешне деце“

Одгајање успешне деце није резултат случајности. Појавила су се нова, моћна сазнања о томе како да се деци помогне да напредују, открића која су преокренула школе, домове и животе. Пол Таф, аутор књиге „Тајна успешне деце“ коју је објавила Лагуна заронио је у научне податке и саветовао се са стручњацима и написао овај приручник.

У књизи „Тајна успешне деце“ упознаћемо нову генерацију истраживача и педагога, који први пут користе научне алатке да разоткрију кључни фактор успеха код деце, а основна идеја ове књига јесте да је за успех пресудан карактер – а не когниција – а карактер се може васпитавати!

Сваку причу о детињству и успеху углавном доводимо у везу с интелигенцијом: успевају она деца која имају добар резултат на разним тестовима. Али у књизи „Тајна успешне деце“ Пол Таф показује да су за успех много битнији квалитети који се односе на карактер: истрајност, радозналост, савесност, оптимизам и самоконтрола.

Ране животне недаће, показали су научници, не одређују само услове у којима деца расту већ могу променити и физички развој њиховог мозга. Али иновативни мислиоци широм наше земље користе сад то знање да деци помогну да превазиђу ограничења живота у беди. Уз праву помоћ, што је Таф изузетно добро документовао у књизи, и деца која расту у најнеповољнијим околностима могу постићи задивљујуће успехе.

Ова изазовна књига испуњена надом могла би променити начин на који васпитавамо децу, уређујемо школе и организујемо сигурносну друштвену мрежу. Осим што ће надахнути читаоце и заокупити им пажњу, такође ће променити њихово разумевање детињства.

Књигу „Тајна успешне деце“ можете наћи у свим Делфи књижарама и Лагуниним клубовима читалаца, као и на сдресама www.laguna.rs и www.delfi.rs.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу