Нешто тражите?

уторак, 10. септембар 2013.

Нови покрет "Где нам расту деца?" бори се против запуштених паркова и игралишта

Драги родитељи, да ли вам је битно где нам се играју деца? Да ли имају исправне љуљашке и клацкалице? Колико су безбедни док се играју? Време је да узмемо ствар у своје руке и урадимо нешто поводом тога! Средимо паркове за нашу децу!
 
 
 
 
Широм Србије дечији паркови и игралишта су оштећени и запуштени а велики број деце нема где да се игра. Дечијим штрајковима у Новом Саду, Суботици и Крагујевцу најмлађи су опоменули старије да се мора водити рачуна о квалитету њиховог детињства а све у оквиру акције „Коме је стало где нам расту деца?".

„Гледали сте како се деца обраћају одраслима зато што смо им сви ми оставили велики терет и дигли смо руке од тога уместо да се ми боримо за њих. Желимо да окупимо све људе широм Србије да нам се придруже на фејсбук страници „где нам расту деца". Позвали смо их данас овим нашим дечијим штрајком." (Ана Јанковић Пиљић, идејни творац пројекта)
Посетиоци Фејсбук странице „Где нам расту деца" преко апликације могу да поставе фотографије паркића који су оштећени, опасни по децу или фотографије места где се деца играју зато што нема паркића. Акција ће се за сада одвијати у Суботици, Новом Саду и Крагујевцу а након тога свуда одакле стигну фотографије уништених паркова. Када се прикупи довољно фотографија и информација, акција ће прерасти у петицију којом ће се захтевати решавање овог проблема а даљи план ће зависити од учешћа самих грађана. 
 
 
 
 
 
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу