Нешто тражите?

четвртак, 12. септембар 2013.

Водимо вас на представу "Ко је Лорет?" у Душку Радовићу

Нова сезона у Малом позоришту "Душко Радовић" почиње на Новом Београду у згради некадашњег биоскопа Југославија, док је повратак у матичну кућу у Абердареву 1 најављен за крај октобра текуће године.

Прва представа одиграће се у суботу 14. септембра у 17 сати.

 
Реч је о представи Ко је Лорет
Драматизација: Милена Деполо
Режија: Катарина Петровић

Играју: Јелена Илић, Татјана Станковић, Александра Анђелковић, Милош Анђелковић и Горан Баланчевић

“Ко је Лорет?” или “Ко сам ја?”

Неко носи наочаре, неко протезу, неко има клемпаве уши, неко је леп и паметан, а неко само паметан… Неко само леп… Неко је црн, а неко плав…Неко има косе очи и округло лице. И мало се гега док хода… Има карактеристичан осмех и воли да седи у турском седу.

Сви смо, дакле, различити, али сви желимо, и имамо право да се дружимо и да будемо саслушани. Јер, ма како изгледали, сви смо део једног света, и утолико ћемо више сазнати о њему уколико више различитости уочимо и прихватамо. Ничији доживљај света није мање вредан од осталих само зато што се он издваја из неке групе. Шта више, можда ћемо баш од њега имати да научимо нешто што до сада нисмо знали.

Основна намера представе “Ко је Лорет?” је управо да покаже да различитост не треба третирати као грешку, већ као квалитет. Зато Даунов синдром и не третирамо као некакву “болест” (што је честа грешка људи, чак и образованих), већ као и било коју другу особеност. Покушали смо, такође, нашу Лорет и њену запитаност и дилеме да приближимо сваком малом гледаоцу, па и родитељу или учитељу у сали. Зато осим питања “ко је Лорет?”, нашој публици постављамо не тако лак задатак - да свако покуша да одговори на питање ко је он сам...


Детињарије и Мало позориште "Душко Радовић" поклањају читаоцима 3x2 карте за "Ко је Лорет", за суботу, 14. септембар у 17 сати.
 
Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу