Нешто тражите?

уторак, 17. септембар 2013.

Мозгалиште - нови програм за образовање предшколске деце


Након неколико година размишљања, читања, бележења, консултација, семинара, предавања,... родио се потпуно другачији програм за образовање предшколске деце - Мозгалиште.
Направљен тако да повезује и користи различите признате и познате методе, попут Монтесори методе, Самерхилске школе, Валдорфске педагогије,... али уобличен према мери и потребама друштва и породице у којој живимо и са посебним освртом на околину у којој наша деца бораве и са којом имају свакодневни контакт.

Оно што га разликује од других је мултидисциплинарни приступ, који подразумева да се знање на појединачним радионицама надопуњује и повезује. Уколико се, на пример, на радионици Овако се живело, једне недеље обрађује живот у Старом Египту, све остале радионице ће пратити ту тему, па ће се, на пример, на Свемирској математици обрађивати пирамиде и египатски бројеви, на радионици Причам ти причу хијероглифи и текст о Египту, на Путу око света наравно путујемо до Египта, на Зеленој планети откривамо пустињу, ... На тај начин ваши малишани ће кроз разноврсне активности (прављење пирамида од картона, писање и сликање египатских  хијероглифа, прављење папира, гледање цртаћа Принц Египта, израду макете пустиње, и друго) заиста успети да створе потпуну слику о теми коју обрађујемо, а мулдидисциплинарни приступ и организација радионица учиниће да знање остане трајно и касније се лако надопуњује.  

Радионице се одржавају од понедељка до петка у времену од 10:00 до 14:00 часова. Кроз 10 различитих радионица, по две сваки дан, ваше дете ће кроз мултидисциплинаран приступ имати утисак да игри нема краја. Дан завршавамо језичком радионицом, као трећом у низу, а језик можете одабрати у договору са вашим малишаном. Дакле, језик који одаберете ваше дете ће учити 5 пута недељно.


Радионице:

1. Волим да читам
2. Луткарско позориште
3. Свемирска математика
4. Животињско царство
5. Причам ти причу
6. Музичка вртешка
7. Овако се живело
8. Открића и истраживања
9. Зелена планета
10. Пут око света


Страни језици:

1. Енглески језик
2. Француски језик
3. Немачки језик
4. Шпански језик

Радионице ће се одржавати од октобра до јуна, са распустом у јануару. Месечна цена је 15.000 динара, а уколико одлучите да уплатите сва 3 месеца (октобар-децембар) унапред, одобрићемо вам попуст од 20%. На друго дете одобравамо попуст од 15%. Сав материјал за рад је укључен у цену, осим за језичке радионице.  Максималан број деце у групи је 8.

Теразије 38
3065-240
063/351-248
mozgaliste@gmail.com
Pin It Now!

2 коментара:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу