Нешто тражите?

понедељак, 11. новембар 2013.

Нове Лагунине приче из историје за читаоце-почетнике


Издавачка кућа Лагуна објавила је нове наслове за децу у едицији Корак по корак. У питању је серијал намењен деци која тек откривају чаробни свет књига.
Корак 1. прилагођен је деци која уче да читају и савладавају слова. Приче из ове едиције одабране су и написане тако да младе читаоце забаве и да их не заморе својим обимом. 
Корак 2. прилагођен је деци која су успешно савладала слова и вештину читања. Приче из ове едиције доносе најзанимљивије приче и теме прилагођене деци и њиховим читалачким вештинама. 
Корак 3. прилагођен је деци која су успешно савладала слова и вештину читања. Приче из ове едиције одабране су тако да младим читаоцима буду занимљиве и да их лако прочитају. 
Вилијам Шекспир
Рози Дикинс
Вилијам сања о глуми и писању за позориште. Те жеље одвешће га из мирног градића Стратфорда, у којем је одрастао, на велике сцене Лондона. Његов таленат освојиће град. Ипак, како ће се снаћи са љубоморним такмацима, строгим цензорима, кугом и племићима који спремају преврат?

Крсташи
Роб Лојд Џоунс

Пре девет стотина година војске западне Европе ујединиле су се у светом рату. Циљ им је био да ослободе свети град Јерусалим од непријатеља њихове вере. Ретко се ко од њих вратио кући жив...

Јулије Цезар
Рејчел Фирт

Године 44. пре нове ере Гај Јулије Цезар је нападнут и избоден у римском Сенату. Његово убиство означило је крај четиристо педесет година старе Римске републике и почетак Римског царства. Ко је, међутим, он био, и одакле је потицао? Читајте о Цезаровом чудесном успону, од успешног адвоката и изузетног војсковође до најмоћнијег човека у старом Риму.

Леонардо да Винчи
Рози Дикинс, Карен Бол

Млади Леонардо воли да црта и смишља нове изуме. Његов таленат га води из учмалог села Винчи, у коме је одрастао, у Фиренцу – град препун великих уметника и мислилаца. То је почетак једне блиставе каријере. Ускоро ће Леонардове чудесне уметничке и инжењерске вештине постати тражене широм Италије. Међутим, његови пројекти не одвијају се увек по плану...

Корак по корак је серијал намењен деци која тек откривају чаробни свет књига.

Стари Грци
Стефани Турнбул

Јесте ли знали да су стари Грци приредили прве олимпијске игре – пре готово 3000 година? Откријте по чему су се њихове игре разликовале од наших и сазнајте више о њиховим ратницима, боговима и начину живота у овој узбудљивој књизи.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу