Нешто тражите?

четвртак, 21. новембар 2013.

Освојите карте за Мало позориште "Душко Радовић"

Мало позориште Душко Радовић oвог викенда читаоце Детињарија награђује улазницама за представе "Лажеш Мелита" и "Пинокио".
  
субота, 23. новембар у 17 сати.
 
Инспирисан дечјом маштом Иван Кушан је написао роман за децу "Лажеш Мелита". То је прича о девојчици Мелити, "измишљавици", која неуморно "измишљава" страшне догађаје и излуђује све око себе: оца, мајку, брата, другове из школе. Да би је одвикли од ове "ружне" навике, они се удружују да би је осујетили у свакој лажи. Цео подухват траје док се не обистини једна од Мелитиних најстрашнијих лажи - да је медвед напао пса. Суочена са својом маштом Мелита узвикује: "Па шта би тата и Ненад урадили да сам измислила да је...рецимо, пао месец, а?" 
 
недеља, 24. новембар у 12 сати.

Колодијев „Пинокио“ је едукативан и помало моралистички (у складу са временом у којем је настао), али је за разлику од свог америчког алтер ега- цртаног филма Волта Дизнија из 1940. и много мрачнији, готскији... Поред тога што третира теме сазревања, одолевања или попуштања пред искушењима, то је у исто време и прича о пролазности, смрти, као и о кафкијанској неправди света у којем живимо.
Слободан Обрадовић је написао живу и врло ведру драму за децу користећи мотиве из оригиналне Колодијеве приче, али и лежерност и савременост дијалога, успостављене у деци добро познатој Дизнијевој верзији. Управо је та нова димензија коју Обрадовић креира у нашем садашњем тренутку, узбудљив доказ да „одрастање и сазревање“, којима се „Пинокио“ првенствено бави, не зависе само од догађаја и чињеница, већ подједнако и од угла из којег на њих гледамо.
 

Детињарије и Мало позориште "Душко Радовић" поклањају читаоцима 3x2 карте за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу