Нешто тражите?

понедељак, 24. јануар 2011.

Памтите ли "Бајке у слици" ?

Ове књижице прошле су кроз руке и обележиле детињство скоро сваког ко је одрастао у 70-им и 80-им.
Предивне илустрације које буде сећања данашњих родитеља урадила је шпанска илустраторка Марија Пасквал. Искрено се надамо да ће се неко од издавача коначно сетити да обрадује родитеље одрасле уз ове књиге и поново их објави. До тада, ево мало подсећања на ову легендарну едицију:















Pin It Now!

34 коментара:

  1. strava su, imam svih 12 knjizica, pa ce i moja cerka odrastati uz njih....imate li neku knjigu sa razbrajalicama?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tijana, jedan predlog i za Vas, a verujem da ce se mnogi sloziti. Mogli bi ste skenirati bajke ili eventualno angazovati nekoga da to ucini, posto nije mali posao, verujem da pored mene ima more zainteresovanih koji ne pitaju koliko kosta da bi ih nabavili. Ja sam dugo svojoj devojcici trazila, ali ih nema, a pritom nikom ne pada napamet od izdavaca da objavi reizdanje kompletne edicije. Pozdrav.

      Избриши
  2. Skroz ste u pravu! Te knjige su bile divne , a ilustracija na zavidnom nivou!

    ОдговориИзбриши
  3. Da li neko mozda ima ovaj kompletic knjiga, a da mu vise ne treba? Kupila bih...ne pitam koliko kosta :))))

    ОдговориИзбриши
  4. Ako tko prodaje oba seta po 6 knjiga, kupujem odmah ! Ponude možete poslati na e-mail: mare.mare211@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  5. Ako neko ima komplete a da hoce da proda, neka mi se javi na nenadjankovic69@gmail.com placam dobro.

    ОдговориИзбриши
  6. Ako neko ima ove knjige da mu ne trebaju neka se javi na bojana.colorita2001@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  7. Ne samo da ih pamtim vec i dalje zauzimaju pocasno mesto na mojim policama sa knjigama. I dalje su u odlicnom stanju a ilustracije su neprevazidjene, jednostavno nikad se posle nisam srela sa toliko magicnim i verno docaranim radovima! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milice, jedan predlog za Vas, a verujem da ce se mnogi sloziti. Mogli bi ste skenirati bajke ili eventualno angazovati nekoga da to ucini, posto nije mali posao, verujem da pored mene ima more zainteresovanih koji ne pitaju koliko kosta da bi ih nabavili. Ja sam dugo svojoj devojcici trazila, ali ih nema, a pritom nikom ne pada napamet od izdavaca da objavi reizdanje kompletne edicije. Pozdrav.

      Избриши
    2. Анониман9. март 2012. 04:30

      dragi moji,

      Ja vec danima pokusavam da otkrijem vlasnika izdavackih prava za ove bajke i ne uspevam,jer se sve desavalo u staroj Jugoslaviji,a tako bih volela da ih imam,a kada bi se odstampale u novoj ediciji,ja garantujem da bi bile naj prodavanije knige u toj godini.

      Избриши
  8. http://fuckyeahmariapascualart.tumblr.com/

    Ilustracije Marie Pascual

    ОдговориИзбриши
  9. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  10. Ja sam 1995. godiste, i roditelji su mi citali sve ove bajke po nekoliko puta dnevno... Obozavao sam sve ove knjige, ali nakon sto sam ih prerastao nisam vise brinuo o njima (deca, nikad ne znaju sta ce im faliti kad odrastu)... I sada, 10-ak godina kako nemam pojma sta je sa tim knjigama, video sam ih kod drugarice i bas sam pozeleo da ih potrazim, ali kod kuce ih nema i izgleda da su ih moji dali nekom drugom detetu kasnije... :/ Bas mi nedostaju, kao da sam ih juce drzao u rukama :( Ukoliko negde postoje da se kupe, kupio bih ih bez razmisljanja! Najlepse decije bajke na svetu, detinjstvo 90-tih... :)

    ОдговориИзбриши
  11. da li neko zeli da proda oba komleta?trazim vec dugo te bajke za svoju cetvorogodisnju cerkicu, ja sam ih obozavala kao dete....ako neko zeli da proda neka posalje mail na sladjana.pejakovic@gmail.com!!!hvala!

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман18. јул 2013. 14:16

    Postovani, ako ste jos zainteresovani za kupovinu kompleta BAJKE U SLICI, posedujem oba kompleta na cirilici ,u odlicnom stanju, javite mi se na DEY@sbb.rs...
    Pored tog, imam i jos jedan od najlepsih kompleta sa ilustracijama Marije Paskval,12 knjiga iz edicije LJILJAN, na latinici,takodje odlicno ocuvanih...

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poslala sam mail na DEY@sbb.rs, ne znam da li ste dobili...?

      Избриши
  13. Анониман18. јун 2014. 23:32

    Ako neko ima komplet ovih knjiga neka mi se javi na vesna.bankovic81@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  14. Ako neko ima ocuvan komplet, neka se javi na devojceetza@gmail.com :)

    ОдговориИзбриши
  15. Vidim da je tema stara ali da pokusam svejedno. Ako neko ima komplet od 12 knjiga (ili makar komplet od 6) i voljan je da proda neka se slobodno javi na markovic.j.s@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  16. Ako neko ima komplet ...kupila bih. ogysan@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  17. Ako neko ima komplet očuvanih knjiga takođe i ja bih želela da kupim svih 12.Molim da mi se javite na nadamihajlovic85@yahoo.com Kupila bih takođe i knjige iz edicije Ljiljan ili Buba Mara koje je takođe ilustrovala Marija Paskval .Jako bi mi značilo da imam ove knjige ,nadam se da neko kome više nisu potrebne će mi se javiti ��

    ОдговориИзбриши
  18. Moja cerka prodaje ceo komplet.Latinicno izdanje.U jednoj knjizi nedostaju dva lista.Ceni ih 15 000 din

    ОдговориИзбриши
  19. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу