Нешто тражите?

среда, 7. март 2012.

Освојите улазнице за Алису у земљи чуда!

Мало позориште Душко Радовић са задовољством Вас позива на 50. извођење представе Алиса у земљи чуда
Субота 10. март у 17h
Гоце Делчева 1 (код старог Меркатора)

Алиса у земљи чуда
Режија: Ивана Вујић
Драматизација: Славенка Миловановић
Композитор: Владимир Пејковић

Играју: Вања Ејдус
Славица Ђорђевић, Зоран Миљковић, Јована Цветковић, Горан Баланчевић, Јово Максић, Јелица Вучинић, Гордана Павлов, Александра Анђелковић,Љиљана Перош, Маријана Петровић, Радица Маринковић

Плод маште који изазива дивљење

Једну од најпопуларнијих и најцитиранијих књига на енглеском језику „Алисине авантуре у земљи чуда“ створио је Чарлс Лутвиџ Доџсон (1832-1989), истакнути научник, математичар и писац који је писао под псеудонимом Луис Керол. Писаној за младе читаоце, али подједнако привлачној за одрасле, овој чудновато фантастичној причи приписује се да је покренула револуцију у дечјој књижевности и ослободила је дидактичких стега.

Прича је дубоко али благо сатирична, узбудљива захваљујући маштовитом заплету и брилијантној употреби бесмислености, док описује Алисине авантуре у бизарној, наопакој подземној земљи. Тамо она среће плејаду чудних ликова и фантастичних животиња, укључујићи Белог зеца, Лудог зеца, Лудог шеширџију, поспаног Миша и Мачку која се смеје, Корњачу, страшну Краљицу и мноштво других необичних створења.(Филип Смит)

Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за "Алису у земљи чуда". Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно! 

Pin It Now!

3 коментара:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу