Нешто тражите?

среда, 7. март 2012.

Нове радионице Дечјег клуба Народног музеја



 У атријуму Народног музеја у Београду у фебруару је отворена изложба "Имагинарни вртови Ибера Робера", захваљујући којој ће посетиоци имати прилику да прошетају уметниковим имагинарним вртовима и упознају француску културу 18. века.

Посетиоци изложбе биће у прилици да виде слике "Степениште парка палате Фарнезе у Капрароли" и "Парк на језеру", која су дела једног од водећих француских уметника друге половине 18. века.

Робер је кроз свој рад ујединио искуства дизајнера вртова и сликара. Робер од Руина, како су још називали овог уметника, највећи углед стекао је сликајући идеализоване и ванвременске ведуте на којима се прожимају рушевине здања из претходних епоха и периода.

Изложба ће, кроз пратеће текстове, омогућити посетиоцима да сазнају бројне појединости и о комплексном процесу конзервације и рестаурације и да виде како је, уз помоћ специфичних анализа и испитивања, могуће проникнути у тајни живот слика.

Као и увек, Дечји клуб Народног музеја организовао је пратећи прорам за младе посетиоце, у суботу, 10. марта, у Атријуму Народног музеја:

12 h – деца од 8 до 12 година

15 h – млади од 12 до 15 година

17 h – млади од 15 до 18 година


Сви заинтересовани требало би да се пријаве путем телефона 060/8075035 или 060/8075031 или електронском поштом: edu@narodnimuzej.rs или decjiklubnmb@gmail.com.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу