Нешто тражите?

четвртак, 24. мај 2012.

На спортским теренима код „Шумица” у суботу „Змајада”



На отвореним спортским теренима преко пута Центра за културу и спорт „Шумице” у суботу, 26. маја, у 10 часова одржаће се „Змајада”. Ову манифестацију за децу Београда већ осамнаест година организују Пријатељи деце општине Вождовац, Савет Дечјег савеза Вождовца, Ваздухопловни савез Србије, Предшколска установа „Чика Јова Змај”, Центар за културу и спорт „Шумице” и вождовачке основне школе.

„Змајада” се организује с циљем да код деце развије интересовање за ваздухопловство, ваздухопловно моделарство и технику уопште, да деца стичу спознају о вредности сопственог рада и да се истовремено забаве и радују. Сваке године окупи се велики број девојчица и дечака било као такмичара или као посетилаца са својим мамама и татама, бакама и декама. За ових седамнаест година на „Змајади” је учествовало више од 28.000 малишана.
„Змајада” има такмичарски карактер. Деца предшколског узраста и ученици првих и других разреда основних школа учествују са својим цртежима змаја, ученици првих и других разреда и ученици трећих и четвртих разреда такмиче се у стартовању и вођењу змајева, а пласман ће се одређивати на основу висине, дужине лета и естетског изгледа змаја.  У оквиру фестивалског дела манифестације предвиђен је низ занимљивих садржаја, налет змајева деце предшколског узраста, лет голубова, испаљивање ракета, наступ малих балерина, приказивање правих једрилица, параглајдера и друго.

За најуспешније учеснике „Змајаде” организатори су припремили пехаре, плакете, тротинете „Трики”, дипломе „Змај од малих ногу” и „Принцеза и принц од Шумица”, змајолике торте, чоколаде, сокове и друго.                             
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу