Нешто тражите?

понедељак, 22. октобар 2012.

"Математика као игра" Креативног центра награђена у Франкфурту

Издавачка кућа Креативни центар освојила је на овогодишњем Франкфуртском сајму књига сребрно признање (Silver Award)
за најбољи европски уџбеник у категорији књига за предшколце за издање МАТЕМАТИКА КАО ИГРА, чији су аутори Бранка Дејић и Мирко Дејић.


У образложењу жирија, између осталог, стоји да издање МАТЕМАТИКА КАО ИГРА садржи разноврсне задатке који развијају дечје мишљење и основне математичке способности, да су задаци подстицајни и пажљиво градирани по тежини, као и то да су дизајн и илустрације јасни, чисти и привлачни за најмлађе читаоце (аутор илустрација је Борис Кузмановић). 
У уредништву Креативног центра истичу да им је посебно драго што је награду освојило издање из области математике јер је то уџбеничка област у којој се иновације тешко пробијају. Креативни центар је још пре десетак година отворио простор за креативнији и инвентивнији приступ математици, а последњих година уложио је велики напор у стварање изузетне серије уџбеника, приручника и допунских материјала за наставу математике у основној школи, чиме мења традиционалну слику о математици као тешком и незанимљивом школском предмету.
Ово је други пут да Креативни центар осваја награду на овом такмичењу – да подсетимо, уџбеник за музичку културу за трећи разред основне школе аутора Владице Илића освојио је сребрно признање 2007. године.



Књиге из едиције Избаци досаду из куће намењене су предшколцима и млађим основцима. У њима деца могу пронаћи задатке, мале експерименте и предлоге за игре помоћу којих ће открити разне занимљивости из света који нас окружује. Ове забавне активности смишљене су тако да их деца могу извести код куће – сама или уз малу помоћ неке одрасле особе.

МАТЕМАТИКА КАО ИГРА 1 И 2
задаци за подстицање математичке даровитости
Написали Бранка и Мирко Дејић
Илустровао Борис Кузмановић
Креативни центар 2012

На страницама ове књиге очекују вас забавни задаци из чудесног света математике. Намењена је деци предшколског узраста. Решавајући разноврсне математичке проблеме, подстиче се логичко мишљење и креативност. 
За родитеље је то лепа прилика за дружење с децом. Васпитачи могу да искористе ову радну свеску за оне предшколце који могу и желе више.



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу