Нешто тражите?

петак, 23. новембар 2012.

Дизнијеви класици - "Мала сирена" од данас у продаји

Аријела, мала сирена са својим крупним плавим очима и ватреноцрвеном косом многима је најдражи Дизнијев лик. Весела је, несташна, храбра и предивно пева.

Она је најмлађа и најљепша кћи морског краља Тритона. У друштву својих пријатеља Иверка, жуте рибице и рака Себастијана упада у разне згоде и незгоде истражујући морско дно и олупине бродова. Једног дана, несташна црвенокоса лепотоца, привучена месечевом светлошћу и веселим гласовима, отпл
овила је на пучину и угледала принца Ерика како седи на броду. Кад је брод почео тонути, Аријела је спасила младића и певала му на обали. У зору се вратила у море, а принц је одлучио да нађе девојку која га је спасила. За то време, Аријела, желећи да постане људско биће, склапа опасну погодбу са злом, морском вештицом Урсулом. Мала сирена се одриче свог гласа у замену за ноге и нема поново среће принца. Иако се она допала Ерику, био је тужан што то није „она“ коју тражи будући да је „ова“ девојка нема. Ту почиње заплет занимљиве приче о љубави, жртвовању и тријумфу добра над злом, а како је све завршило, сазнајте сами.

Дизни је прве нацрте за цртани филм о малој сирени направио већ 1930. године, али први цртани филм о Аријели настао тек 1989. године. Праву причу „Тхе литтле Мермаид“ у 19. веку написао је познати дански писац дечјих бајки Ханс Кристијан Андерсен. (Зато и је симбол Копенхагена, главног града Данске, предивна склуптура сирене на камену.)






Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу