Нешто тражите?

понедељак, 21. јануар 2013.

„Монструмска школа“ коначно у Србији

Издавачка кућа "Лагуна" објавила је прве две књиге из популарног серијала "Монструмска школа". Овај серијал је направио велики успех у свету захваљујући франшизи у оквиру које су лансиране анимирана ТВ серија и лутке направљене по ликовима из романа. Монструмска школа
Лизи Харисон

Добро дошли у школу у којој се чудовишно претвара у урнебесно, а бити Ин је Оут.

Свако се бар једном запитао како би било да заиста постоје чудовишта из књига и филмова. Како би изгледало да у нашој улици живе зомбији, мумије, вампири, вукодлаци и остала фантастична бића? И да ли би стварно били фантастични у позитивном смислу или ипак зла ноћна створења од којих ваља бежати главом без обзира?

Откријте како изгледа живот тинејџера-чудовишта у Салему. Френки Штајн је прелепа петнаестогодишњакиња, блиставе црне косе, савршених црта лица и витког тела. Али кожа јој је зелена попут пеперминта, врат јој украшавају завртњи а удови су јој спојени шавовима. Упркос томе, она схвата колико је посебна и воли себе такву каква јесте... све док се не сретне с „нормалцима“. Могу ли они да виде њену лепоту или су заслепљени предрасудама?

Френки ће морати да се суочи с невољама као и свака тинејџерка која пати због неке ситне несавршености – великог носа, клемпавих ушију, малих груди, танких усана, списак је бескрајан и изгледа страшније него што јесте. Кроз те муке она ће пролазити заједно са својим најбољим другарицама: вампирицом која скрива очњаке, вукодлачицом која крије бујно крзно...

Девојке из Монструмске школе биће суочене с најтежом лекцијом током сазревања: научи да волиш себе без обзира на то колико се разликовао од других.

Мој комшија зомби - Монструмска школа 2
Лизи Харисон


Жешћа је страва у Монструмској школи. Чудовишно је модерно!

Клеопатра де Нил је била главна риба међу СДА-овцима, нормалцима и свима осталима у Монструмској школи, али сад се чује само „Френки оно“ и „Мелоди ово“... те нове девојке свакако умеју да закомпликују све. Кад Клео убаци своје другарице на снимање за Тин вог, изгледа као да се све вратило у нормалу... све док оне не пожеле да буду у неком филму... Френкином и Мелодином филму!Може ли краљица добити мало оданости?

Френки Штајн је једном изгубила главу због Брета и заклиње се да се то неће поновити. Мада и нема много избора: Бека се обмотала око свог типа као фолија. Али Брет смишља план који може помоћи СДА-овцима да живе слободно, па опет лете варнице. Ништа не може спречити Беку да угаси пламен... чак и по цену да уништи целу монструмску заједницу.

Сат откуцава тик-так. Мелоди Карвер има кратак рок да спасе свог дечка Џексона, како га Бека жељна освете не би раскринкала. Али Клео јој краљевски загорчава живот и спречава затворену групу СДА-оваца да прихвати нормалку, иако Мелоди мисли да има више сличности с њима него што је могла и да претпостави.

Јесу ли чудовишта и нормалци стварно толико различити колико им се на први поглед чини?
Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу