Нешто тражите?

четвртак, 18. април 2013.

Слике које болесном дечаку снове претварају у стварност

„Мали принц“, дирљива серија фотографија словеначког фотографа, Матеја Пељхана, приказује преслатког дванаестогодишњег дечака Луку у ситуацијама које би у стварном животу за њега биле немогуће.
Наиме, дечкић се већ годинама бори са мишићном дистрофијом, тешком дегенеративном болешћу која током времена слаби мишићно-скелетни систем. Луку на овим фотографијама можемо да видимо како се бави скуба роњењем, брејкденсом и вожњом скејтборда, иако се покрети за које је заиста способан своде на слабе кретње прстима док покреће инвалидска колица или полако пише оловком.

Лукини снови о ходању, истраживању и западању у невоље постају реалност захваљујући овом изузетно вештом фотографу. Он ствара илузију усправне сцене смештајући дечака на чаршаве прострте по поду, а жељени амбијент постиже занимљивим реквизитима и костимима. На тај начин, Лукине авантуре су бескрајне, посебно када Пељхан да својој машти на вољу, па јато риба представи уз помоћ шарених чарапица, а ваздушне мехуре уз помоћ пинг-понг лоптица.








Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу