Нешто тражите?

недеља, 26. мај 2013.

У уторак почиње Миксер фестивал - представљамо бесплатне програмe за децу:

Пети Миксер фестивал 2013. биће одржан по други пут у Савамали, у Миксер кући, од 28. маја до 2. јуна.
Тема фестивала је “Транзит” што асоцира на теретни саобраћај, идентитет и само културно наслеђе ове београдске четврти.
Као и прошле године биће заступљен садржај за најмлађе у виду креативних радионица: 

АпсАрт драмска радионица

 АпсАрт драмска радионица намењена је деци узраста од 7 до 11 година, и у њој се игра заснована на методологији примењеног позоришта користи као платформа за развој животних вештина.

АпсАрт-Центар за позоришна истраживања је основан 2004. године са намером да развија праксу примењеног позоришта кроз широк спектар приступа у којима се позоришна методологија користи као средство личног развоја и друштвеног ангажмана. АпсАрт дрмаске радионице за децу састоје се од сета драмских игри и техника које су усмерене на развијање бројних вештина као што су комуникација, емпатија и самопоуздање, али се уједно развија артикулација тела и гласа. Такав приступ пружа учесницима могућност да открију и ојачају сопствене потенцијале, али и да се препусте игри на конструктиван и забаван начин. У нашем раду користе се технике театра слика, плејбек театра и форум театра уз примену сета различитих игара које служе за потребе упознавања групе, подизања енергетског нивоа, развој групне кохезије, јачање капацитета групе и друго. Кроз импровизацију, играње улога или пантомиму, учесници креирају сопствене приче и упознају различите начине реаговања у одређеним ситуацијама. Оптимално трајање радионице је од 90 до 120 минута

Дечија еколошка представа ,,На врх јеле, у дну бора''

У оквиру Миксер фестивал 2013, Екоист креативна мрежа и Еко-мускетари извешће предпремијеру дечије еколошке представе На врх јеле, у дну бора, користећи материјале за рециклажу - креативно, разиграно, маштовито и синергично.

Екоист креативна мрежа и Еко-мускетари из ОШ "Дринка Павловић" у оквиру Миксер фестивала 2013 представиће се дечијом еколошком представом На врх јеле, у дну бора. Главни циљ представе је прикупљање финансијских средстава за реализацију пројекта Зелене школе. Сва прикупљена средства биће уложена у изградњу едукативне вертикалне баште и учионице на отвореном у дворишту ОШ “Дринка Павловић” у Београду. Током осмишљавања теме, највише гласова добио је загађени град Ђуброград који после много мука и труда његових становника постаје Зеленград. Уз помоћ преузетих стихова из Еколошког буквара Добрице Ерића, ова прича преточена је у сценарио који Еко-мускетари марљиво уче. Прва фаза у раду на сценографији била је прикупљање одбачених картонских кутија, новинског папира, пластичне амбалаже, као и сакупљање бојица, фломастера, четкица. Током две радионице које су одржане у Миксер Хаусу и другој деци упућен је позив да се придруже и помогну у осмишљавању сценографије.

Осим добротворног карактера, један од циљева представе је и едукација младих о значају заштите животне средине. Учествујући у организовању представе, Еко-мускетари учествују и у ваншколској активности која им пружа могућност да испоље своју машту и креативност. Такође, кроз рад и игру, ученици развијају комуникационе вештине и рад у тиму.

На Миксер фетсивалу 2013, предпремијерно и ексклузивно, Еко-муксетари извешће своју представу у оквиру Зелене зоне, 31.05.2013. године у 17h.

Дечији композиторски атеље

Програм за најмлађе овогодишњег Миксер фестивала обогаћен је и несвакидашњим Дечијим композиторким атељеом.

У оквиру ове радионице, која се заснива на раду са најмлађима (узраста од 6 до 14 година), најмлађи ће учествовати у креативном процесу озвучавања различитих бајки и прича, на потпуно нов и креативан начин. Од полазника се не очекује да имају предзнања која се тичу свирања или познавања инструмената, јер је радионица замишљена тако да деца кроз игру и театар долазе до звуковних приказа. Концепт ове радионице не заснива се на традиционалној музичкој пракси, јер је њен циљ да деца проналазе звукове, односно хармоније, које се не заснивају на класичној хармонији из музичких основних школа. На тај начин отвара се једна потпуно нова сфера поимања музике.Понесите омиљени инструменент или предмет који производи звук и придружите се Дечијем композиторском атеље 

ГУГАЏИНА креативна радионица за децу

Миксер фестивал и бренд ГУГАЏИНА организују дечију радионицу у оквиру које ће најмлађи осликавати мајице бојама за сито штампу и израђивати печате за штампање од воћа и поврћа.

Миксер фестивал и бренд ГУГАЏИНА организују дечију радионицу са циљем да подстакну креативност деце, укључе их у стварање веселих креација неуобичајеног дизајна и упознају их са техником штампања као једним од начина на који могу да направе ствари са мотивима по својој жељи.

Бренд ГУГАЏИНА настао је из жеље и потребе да се на домаћем тржисту појави нови дизајн за децу. Гардероба ГУГАЏИНА је производ дружења и разговора са децом, њихових цртежа, идеја и потреба. Деца су најискренији критичари, а ГУГАЏИНА је решила да ослушкује њихове потребе и запажања.

Радионица ће се одржати 01.06. 2013. године, 12-14 h.

Не пропустите ову прилику и пријавите се за учешће у радионици на mikser.radionice@gmail.com. Пожурите, број места је ограничен!

Креативни кутак Креативног центра

Кутак Креативног центра у оквиру Миксер Фестивала 2013 место је на коме ће малишани и њихови родитељи моћи да се забаве решавајући занимљиве задатке из књига Имам идеју!, Реши, па се смеши, Шта нам кока даје? и многих других из богате колекције Креативног центра.

У оквиру Кутка Креативног центра најмлађи посетиоци Миксер фестивал 2013, али и њихови родитељи, имаће прилику да погледају издања намењена деци од 4 до 7 година, и да у креативној атмосфери игре проведу време у дружењу и учењу.

Књиге Имам идеју!, Испеци,па ми реци и Реши, па се смеши односе се на прве кораке у математици. Шта нам кока даје? и Ринге,ринге, раја су занимљиви стихови за допуњавање, а Шта ли је то, људи моји? је збирка загонетака. Малишанима смо припремили и фотокопиране делове ових књига које ће моћи да понесу са собом након што реше задатак или загонетку. Надамо се да ће се ова издања допасти најмлађим посетиоцима Миксер фестивала.

Мала Школа Електронике - Деца праве роботе

У оквиру Миксер фестивала 2013, Мала Школа Електронике организује радионицу која ће помоћи деци коју интересује наука да направе свог првог робота.

Овогодишња радионица Мале Школе Електротехнике омогућава својим учесницима да направе ЈunkBot - робота од ствари у кући које им више нису потребне. Роботи раде на батерије и могу да се крећу и да светле. Ова радионица има за циљ промоцију логичког размишљања, науке, технике и електронике на едукативан и занимљив начин. С обзиром на то да дизајн робота није унапред у потпуности дефинисан, деца учесници радионице осмислиће изглед и направити роботе онако како они желе, а према упутствима и сугестијама инструктора. Радионица је намењена деци узраста од 7 до 15 година. Сав прибор и материјал је обезбеђен, а учешће је бесплатно уз обавезну претходну пријаву.

Дођите, биће забавно!

Папирни свет Коко зеке - дечија радионица

Миксер фестивал 2013 у сарадњи са Коко играоницом организује креативну редионицу Папирни свет Коко зеке.

Папирни свет Коко зеке је креативна радионица за децу узраста од 5 година. На радионици ће бити сецкања, лепљења, цртања, сликања И моделовања разних форми од папира, а за најбоље мале креативце припремљена су и изненађења.

ПЛИНК ПЛОНК: Од звука до музике

Плинк Плонк је креативна радионица у оквиру које најмлађи посетиоци Миксер фестивала 2013 истражују како музички настаје звук код ударачких инструмената иправе инструменте од предмета из окружења, свирају на њима и све то сниме.

Радионица ПЛИНК ПЛОНК: Од звука до музике намењена је деци узраста од 6 до 12 година (флексибилно). У оквиру радионице, учесници истражују како ударачки инструменти производе звук, како инструменту прићи без оптерећења и како истражити све његове могућности. Едукацију у области конвенционалног музицирања препуштамо музичким школама, а на овом месту малишани ће се бавити слободним експериментом. Разне ударачке инструменте моћи ће да направе користећи најразличтије предмете и материјале (од пластичних и стаклених флаша и флашица, лименки, конзерви, бамбусових штапова, најлона за пецање, балона, конопца, селотејпа, керамичких саксија до аутомобилских фелни, водоинсталатерских цеви, казана за бојлере и сл.). Када инструменти буду направљени и добро проучени – спремни смо за формирање малог ритам оркестра, вежбање, а затим и кратак наступ.

Приступ рада посебно је осмишљен са циљем да код деце подстакне музичку и стваралачку креативност, тако да са лакоћом предмете из окружења претворе у музичке инструменте. Кључне речи су слушање и бројање.

Број полазника је ограничен па Вас молимо да се пријавите. Да би Ваше дете учествовало у радионицама није неопходно да има формално музичко образовање, већ само да је радознало и отворено.

Радионица Графике

Радионица графике својим учесницима нуди да на креативан начин науче како да одштампају графику на графичкој преси.

Учесници радионице заједно ће са водитељком учествовати у изради графичке матрице и штампању графичког отиска на преси. На припремљеним плочицама од цинка, учесници ће графичким и уљаним бојама сликати по слободном избору, а затим цртати оштрим предметима по исликаној површини. Након израде цртежа, плочице ће се штампати на графичкој преси. Такви отисци зову се монотипијејер и немају тиражни карактер, а са друге стране, дозвољавају широк распон истраживања графичке технике и њених креативних могућности. Поред израде монотипија, учесници ће се на практичан начин упознати са графичком техником Шинколе која омогућава широк дијапазон интервенција на графичкој матрици. Декоративни папири се шаблонски исецају, колажирају и лепе на графичку матрицу специјалном методом лепљења папира, а затим се отискују на графичкој преси. На овај начин могу да се остваре високи уметнички резултати који доприносе ослобађању креативно-уметничког изражавања учесника у групи. Радионица графике отворена је за све заинтересоване учеснике старије од 10 година, за основце и средњошколце.

Разиграни мачак

У оквиру креативне радионице Разиграни мачак деца истражују како да од ничега направе нешто, да користећи старе, одбачене и заборављене ствари ослободе свој креативни потенцијале и створе нове, ориганалне предмете.

Радионица РАЗИГРАНИ МАЧАК: Од “ништа” до “нешто”, намењена је деци узраста од 7 до12 година (флексибилно) и замишљена је као подстицај деци да се креативно играју различитим материјалима и ослобађају стваралачке идеје.

Овај тип радионица представља својеврсну менталну фискултуру јер развија позитиван и креативан приступ изазовима који се касније може применити у било којој животној ситуацији. Ткање, шивење,осликавање, мозаик, графика, слике од сувог лишћа, цвећа и бобица, венецијанске маске, само су неки од израза којима се служимо како бисмо старим и одбаченим предметима удахнули свежу енергију и дали нови живот.

Ове године на Миксер фестивалу од стаклних тегли, креп папира или салвета, жице и перлица правимо украсне фењере.

ЗОЛИКА дечија радионица израде малих предмета од коже

Миксер фестивал и ЗОЛИКА организују дечију радионицу израде малих предмета од коже.
ЗОЛИКА дечија радионица жели да помогне најмлађима да дођу до креативних решења користећи кожу као материал. Родитељи су добродошли да се прикључе раду.

ЗОЛИКА је занатска радионица са 16 година искуства у изради предмета од коже. Истоимена линија торби и ципела настала је 2011. године и спаја сведеност савременог дизајна и традиционалне ручне и машинске поступке.

Приредите својим малишанима и себи узбудљива два сата и дођите да заједно са ЗОЛИКОМ кроз игру учимо и креативно стварамо.

Радионица се одржава 31.05.2013. године, у 16 h, траје од 90 до 120 минута.

Не пропустите ову прилику и пријавите се за учешће у радионици на mikser.radionice@gmail.com. Пожурите, број места је ограничен!



Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу