Нешто тражите?

понедељак, 17. јун 2013.

Бесплатан летњи филмски фестивал за децу у Америчком кутку

Од 17. до 20. јуна Амерички кутак у Дому омладине Београда организоваће Летњи филмски фестивал за децу.
Као и претходне две године, Амерички кутак је и за ово лето припремио посебан поклон за најмлађе посетиоце. Током четири дана, у склопу Летњег филмског фестивала за децу, малишани ће моћи да уживају у омиљеним филмовима и цртаћима, попут Мадагаскара, Шрека, Чаробњака из Оза…

Пројекције су од 12.30, 14.30 и 17.30, а сви филмови су на енглеском језику тако да ће малишани имати прилике и да усаврше своје знање енглеског језика.

“Распуст је и ми самим тим желимо да нашим млађим члановима направимо једну врсту забаве где ће моћи да се друже, гледају своје омиљене филмове, донесу кокице и сокиће, увале се у наше фотеље и лејзибегове и уживају”, каже Жељко Димитријевић, библиотекар Америчког кутка.

Поред најмлађих, на фестивал су добродошли и остали заинтересовани суграђани. Из године у годину посета расте и овај вид активности током распуста постаје омиљен међу децом.

“Трудили смо се да покријемо, на неки начин, сваки узраст – на репертоару су различити филмови: од цртаћа, до старих и нових дечјих филмова. Такође смо питали и наше чланове да нам дају сугестије. Филмови су из колекције Америчког кутка која броји преко 600 филмова”, објашњава Димитријевић.

Током лета, поред овог фестивала, Амерички кутак планира бројне активности и радионице за најмлађе: “План нам је да организујемо програме попут ‘Story Time for Kids’, потом радионицу креативног писања са нашом гошћом из Америке Мерилин Канингем, програме који укључују и коришћење Нинтендо Wii конзоле и Rock Band инструмената и остале игре из богате колекције Америчког кутка. Наша радионица ‘Teen Conversation Hour’ ће се током лета одржавати сваког петка од 18.00″, додаје Димитријевић.

Амерички кутак у Дому омладине постоји од 2003. године, а посетиоцима нуди разне програмске активности, као и коришћење библиотеке и читаонице. Поред тога, у Кутку се могу сазнати све релевантне информације о САД, информисати се о школовању, користити базе података, учити енглески језик, дружити се са Американцима, а чланарина је бесплатна. (danubeogradu.rs)

Улаз на све пројекције је бесплатан.

Понедељак, 17. јун
(12.30) Мадагаскар
(17.30) Летописи Нарније: Лав, вештица и ормар

Уторак, 18. јун
(12.30) Шрек
(14.30) Перси Џексон и богови Олимпа – Крадљивац муње

Среда, 19. јун
(12.30) Инкхарт
(17.30) Ноћ у музеју

Четвртак, 20. јун
(12.30) Пут у средиште Земље
(14.30) Чаробњак из Оза
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу