Нешто тражите?

понедељак, 1. јул 2013.

Поклањамо вам карте за "Универзитет за монструме"!

Универзите за монструме (Monsters University) који се у нашим биоскопима приказује од 20. јуна 2013., већ две недеље најгледанији је филм у америчким биоскопима, зарадивши до сад 46 милиона долара. 

Универзитет за монструме
Режија: Ден Скенлон
Улоге: Били Кристал, Џон Гудман, Стив Бушеми, Хелен Мирен, Алфред Молина...
Жанр: анимирана комедија
Студио: Дизни/Пиксар

Још откад је био мали монструм, Мајк Вазовски (глас му даје Били Кристал) је сањао о томе да постане страшитељ, и врло добро зна да најбољи страшитељи долазе са Универзитета за монструме. Али већ од првог семестра на овом универзитету Мајкови планови ће се пореметити јер ће укрстити путеве са великом „фацом“ Џејмсом П. Саливаном, Салијем (глас Џона Гудмана), рођеним страшитељем. Због њиховог претераног такмичарског духа, обојица ће бити избачени са елитног програма за страшитеље. Оно што је још горе, схватиће да ће морати да раде заједно, уз читав дијапазон чудних и неприлагођених монструма, како би поправили ову ситуацију.


КАКО СУ НАСТАЛИ МОНСТРУМИ


Три карактера се враћају у наставку. “Морали смо да вратимо Мајка и Салија али кроз време,” каже режисер. “Морали смо да их подмладимо – студентско доба – а како то да урадите са монструмима?

“Учинили смо их мршавијим, скратили рогове, избрисали боре, посветлели очи изражајнијим бојама. Када издвојите карактеристике нечијег лика, какве год оне биле, то је оно што памтите 10 година након што сте гледали филм,” каже уметнички директор, задужен за ликове.

Овим потезом је сваком лику који се вратио, доделио неку врсту “визуелног печата”. Мајк је добио протезу, док су Салију додали разбарушену тинејџерску фризуру, која потврђује његов немарни став према свему. Рендал, познатији као Ренди у “Универзитету за монструме” носи “теглице” које ометају његов чин нестајања који је још увек у фази усавршавања.

У “Универзитету за монструме” учествује чак 500 различитих ликова, то значи 25 ликова по сцени, што је више него дупло у претходним Пиксаровим филмовима. Дизајнери су креирали више од 400 ликова статиста за потребе масовних сцена у кампусу, братствима и такмичењима.

Taramaunt и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за пројекцију "Универзитета за монструме" у уторак, 2. јула у 15:45 часова, у биоскопу Рода Cineplexx. Како да учествујете? Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com са насловом "Универзитет за монструме" и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
 
 



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу