Нешто тражите?

уторак, 2. јул 2013.

Најбоље књиге за најмлађе у издању Лагуне

Издавачка кућа Лагуна већ дуго објављује квалитетне наслове за најмлађе. Колико је тешко пронаћи добру књигу за децу најмлађег узраста посебно знају родитељи. Лагуна вам у томе помаже. Изабрали смо најпопуларније књиге из серијала „Ко сам ја?“, „Додирни и осети“, „Сликовница-играчка“, које су намењене деци најмлађег узраста (од рођења до 3 године) и серијал „Забави се и научи“ за нешто старије. 
Серијал „Ко сам ја?“ открива нам чаробни свет младунаца и дивљих животиња. Ове јединствене књиге на нашем тржишту најмлађима доносе забавну и поучну игру у којој треба да погоде која животиња се крије на страницама књиге. Ово пластифицирано издање у тврдом повезу обилује сјајним илустрацијама и штампано је на ћирилици. Уз много скривалица, једноставних чињеница и кроз игру погађања, најмлађи ће кроз забаву научити занимљиве детаље о животињама.

Књижице из серијала „Додирни и осети“ пуне су разноврсних текстура које деца сама откривају. Једноставним приступом подстиче се развој читања код најмлађих. Књиге „Животиње“, „Фарма“, „Љубимци“, „Би-бип“ су пластифициране, у тврдом повезу и пуном колору. Листајући ове књиге најмлађи ће осетити какав је осећај је додиривати мекано прасенце, чупаве куце, аутомобиле, храпаве точкове, лепљиво блато, сјајне делове на тркачком аутомобилу.

 
 
Сликовнице-играчке „Камион Точкић и другари“ и „Паткица Точкић и другари“ најмлађима доносе сигурну забаву. Овакав тип књиге први пут се појављује код нас. Ово је сликовница која може да се вози и деца ће сасвим сигурно бити одушевљена овом играчком-књигом. „Паткица“ на 8 страна малишанима доноси слике неодољивих играчкица са ономатопејом и забавним коментарима, док ће уз сликовницу „Камион“ малишани научити како изгледају различита превозна средства која имају точкове (авион, хеликоптер, воз, трактор, мотор, аутомобиле, аутобус, багер) уз карактеристичне звукове тих возила.

За нешто старије другаре, од 4 до 7 година, спремили смо едукативне књиге из серијала „Забави се и научи“ које су препуне задатака, занимљивих чињеница, а садрже и више од 250 разнобојних налепница које се више пута могу користити. Уз књигу „Диносауруси“ откривамо десет најопаснијих диносауруса, треба да пронађемо пут кроз лавиринт ловца на фосиле, саставимо слагалицу из доба јуре, помогнемо малом залуталом диносаурусу да нађе пут до свог крда, уочимо друге праисторијске животиње... Књига „Животиње“ нам открива десет најопаснијих грабљиваца, подстиче нас да испунимо прашумски призор, избегнемо лисице и ласице у лавиринту. У књизи треба да спојимо и младунце с мајкама, саставимо слагалицу с камелеоном, и још много тога! За све мамине и татине принцезе уз књигу „Принцезе“ забавићемо се украшавајући тијару блиставим драгуљима, упарићемо поније који ће вући краљевску кочију, а кренућемо и на истински пут око света за принцезом, истражити десет славних замкова, па чак и приредити бал! Уз „Аутомобиле“ ћемо се провозати по ужурбаном граду, пронаћи возила заглављена у страшној саобраћајној гужви, саставити слагалицу са олдтајмером, допунити слику ауто-трке, сакупити десет најчувенијих спортских аутомобила и још много тога!

Коју год књигу да изаберете, забава је загарантована!

http://www.laguna.rs/mala_laguna.html
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу