Нешто тражите?

четвртак, 26. септембар 2013.

Радост Европе 2013 од 2. до 5. октобра

 
Дечји културни центар Београда организоваће од 2. до 5. октобра 44. сусрете деце Радост Европе на којима ће ове године учествовати деца из 18 земаља Европе.
Њихови домаћини биће ученици из 17 београдских основних школа. Они ће у својим домовима угостити вршњаке из Пољске, Аустрије, Бугарске, Кипра, Азербејџана, Русије, Немачке, БиХ, Румуније, Македоније, Украјине, Турске, Словачке, Литваније, Албаније, Белорусије, Словеније и Србије. Тема сусрета је рокенрол.

Радост Европе 2013 почиње у среду, 2. октобра, карневалом чија ће поворка ићи са Трга Републике до терена КК Партизан на Калемегдану, где ће бити и свечано отварање манифестације. Истог дана, од 18.00, у Дечјем културном центру (Таковска 8) биће отворена изложба радова приспелих на XВ међународни ликовни конкурс „Радост Европе“.

У четвртак ће бити одржани концерти „Сусрети пријатељства“, док ће спортско-рекреативни дан бити одржан у петак на Ади Циганлији. Последњег дана сусрета у суботу, 5. октобра, у Сава центру биће одржан свечани концерт.

Србију ће на овом завршном гала концерту представљати деветогодишњи Никола Ранковић и бенд Мастербластерси, а извешће песму „Нећу да живим у земљи без рокенрола“, за коју је текст и музику написао управо овај деветогодишњи дечак. Сценски наступ Мастербластерса употпуниће чланице Балетског студија ДКЦБ у кореографији Елене Ковачевић и Драгане Станисављевић.

Фестивал ће бити одржан под покровитељством града Београда – Секретаријата за културу. (Беоинфо)
Pin It Now!

1 коментар:

  1. Every student has the chance of enjoying our affordable research paper writing service. The writers hired at the company are professionals with significant experience.

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу