Нешто тражите?

среда, 4. септембар 2013.

Конкурс “Ја имам таленат за читање”

Одељење књиге за децу Народне библиотеке из Ниша расписује 3. конкурс “Ја имам таленат за читање”, а идеја је да се подстакне читање код ученика основних и средњих школа.

Ученици који желе да учестују на конкурсу сами бирају књиге које ће прочитати и на сажет и занимљив начин обрадити у својим читалачким дневницима, а радови, како је речено, морају бити оригинални, рађени самостално, а дневници не смеју бити исти који су излагани на претходна два конкурса.
Обрада прочитаних књига, како се наводи, подразумева текст од једне до пет реченица који садржи поуку, а не препричавање прочитаног.

- Дневник може бити илустрован цртежима, фотографијама, орнаментима или неком другом ликовном техником. Лепо би било да насловну страну вашег дневника уредите што оригиналније - кажу у Библиотеци.

На првом листу, речено је, треба уписати име и презиме, разред и назив школе, име и презиме васпитача, учитеља, наставника или професора српског језика, ментора, број телефона и е-маил.
Право учешћа на Конкурсу имају сви читаоци предшколци, ученици основних и средњих школа који су чланови Библиотеке, а уколико неко жели да се такмичи, а није члан Библиотеке може да се информише о учлањењу позивом на број телефона 018 523 605 или доласком у Одељење књиге за децу Народне библиотеке “Стеван Сремац” на Синђелићевом тргу.

Радове треба доставити до краја године, а најбољи читаоци и школа са највише учесника биће, како је најављено, проглашени 25. јануара на завршној приредби где ће најуспешнији читалачки дневници бити представљени на јединственој изложби. (Južne vesti)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу