Нешто тражите?

среда, 16. октобар 2013.

Поклањамо вам карте за Кидс Фест!

У Дому синдиката у Београду у понедељак је свечано отворен 9. Дечији филмски фестивал Кидс фест, јединствен догађај за децу који се до 20. октобра одвија у биоскопима у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу и још 30 градова у Србији.
Током трајања фестивала, биће приказано 14 филмова међу којима су нека од најбољих остварења кинематографије за децу и младе из протекле године. Чак шест филмова је у 3Д-у, а највећи број синхронизован је на српски језик.

„Господин Месец“ је немачки анимиран филм заснован на истоименом бестселеру за децу. Досађујући се, господин Месец на репу звезде падалице стиже на планету Земљу. Уживао је у истраживању нове планете, створењима, чудима и местима на њој. Али, није све баш сјајно – његово одсуство са неба је узроковало да ниједно дете на свету не може да заспи. Пошто га је председник пронашао, удружују се и смишљају план да господина Месеца врате на небо. Овај филм обишао је велики број светских филмских фестивала посвећених кинематографији за децу, и освојио бројне награде. Овај филм, заснован на истоименом светском бестселеру, је високобуџетна фантазија за децу у стилу култних филмова за одрасле – „Едварда Маказоруког“, „Пановог лавиринта“, и остварења Терија Гилијама.

„Коњ на балкону“ је забава спакована у филм који охрабрује децу да шире своје видике, истражују, прихватају необичне ствари, и постављају питања, а одрасле учи да размисле пре него што на ова питања одговоре. Мика и Дана су веома различити, али постају пријатељи. Њихови животи потпуно ће бити промењени када једне зимске ноћи на комшијском балкону открију коња. Они крећу у низ лудих авантура како би спасили коња пре него што буде касно.

У Београду се Дечији филмски фестивал одржава у биоскопима „Cineplexx Делта Сити“, „Рода Cineplexx“, Дворани Дома синдиката и биоскопу „Фонтана“, у Новом Саду у биоскопу „Арена Cineplexx“, у Крагујевцу у биоскопу „Cineplexx Крагујевац Плаза“, док је у Нишу центар дешавања фестивала биоскоп „Вилин Град“.

Цене карата за биоскопске пројекције на Кидс фесту су веома приступачне, и крећу се од 150 до 350 динара. Могуће је организовати и групне посете. Адреса званичног сајта Дечијег филмског фестивала КИДС ФЕСТА је www.kids-fest.com.
 
Детињарије и Мегаком филм поклањају вам 2х2 карте за филмове "Господин месец" (Дом Синдиката, 17. октобар у 15:30) и "Коњ на балкону" (Дом Синдиката, 17. октобар у 17:30). Пошаљите и-мејл са насловом филма који желите да гледате на detinjarije@gmail.com и у њему обавезно наведите ваше име и презиме. Срећно! 

Pin It Now!

1 коментар:

  1. Veoma nam se dopadaju Vase nagrade a zeleli bi smo da gledamo film "Gospodin mesec".
    83nevena@gmail.com
    Srdacan pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу