Нешто тражите?

четвртак, 3. октобар 2013.

Креативни центар вам поклања књигу "Певамо и учимо енглески"!

Представљамо вам иновативну методу помоћу које деца певајући забавне и ритмичне песмице на енглеском језику, од најранијег узраста уче језик лако и без напора. Текст сваке песмице пропраћен је сликовним речником који олакшава разумевање током слушања компакт диска.


Диск садржи дванаест песама, као и инструменталне верзије помоћу којих је могуће у кругу породице организовати забавно такмичење у певању и извођењу песама, уз смишљање нових речи.

Певамо и учимо енглески 
Аутор: Стефан Хусар
Илустратор: Адам Тома
Издавач: Креативни центар, 2013.

 
Креативни центар поклања читаоцима Детињарија 2 примерка књиге  Певамо и учимо енглески .
Како да учествујете? 

Оставите испод текста коментар и у њему напишите са колико година је ваше дете почело да учи енглески језик, или у ком узрасту планирате да почне са учењем?
 
Не заборавите да напишете и своју и-мејл адресу како бисмо могли да вас контактирамо. 


Ево и резултата претходне наградне игре Креативног центра. Оставили сте 55 коментара, а по примерак књиге Енциклопедија јунака, суперхероја и осталих полубогова освојио је коментар који је оставила mirkaaleksic@gmail.com . Честитамо добитници које ћемо контактиратиради договора око преузимања награде. Осталима желимо више среће следећи пут. Останите уз Детињарије!
Pin It Now!

76 коментара:

  1. Ambiciozna mama (ja) je upisala dete sa dve godine u školicu engleskog. Na prvom času je prvih deset minuta ignorisao profesorku koja je organizovala igrice, prateći ih rečima na engleskom, sve dok nije izvadila autiće za novu igru (e to već može :)), to mu je držalo pažnju narednih desetak minuta i onda je sledilo: "Mama idemo". Eto toliko, shvatila sam (mnogi su govorili a ja nisam slušala :)) da je ipak rano za školicu. Ljubazno osoblje nam je vratilo pare.
    Ali zato, omiljeno nam je da gledamo na Youtube "Wheels on the bus" u sto različitih verzija i pevamo. "Up and down" nam je "Opendang" ali nema veze, naučićemo, ima vremena :)
    Pozdrav od nas
    jassyjyu@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  2. I mi smo krenuli na engleski, imamo 4 godine, taman kuci da vezbamo uz pesmice. Pozdrav. daniellaspasic@ail.com

    ОдговориИзбриши
  3. Postovani, upravo tragam za dobrom skolicom engleskog jezika da bi se od januara upisali.
    Moj sin ima 4 godine i smatram da je pravo vreme, a i on se interesuje, jer ja sam mu isprintala par reci sa slikama na engleskom i onda svaki dan prodjemo zajedno kroz nove reci.
    Veliki pozdrav od nas
    snupica@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  4. Nikad nije rano, samo dobra škola, tj. program i učitelji. Govorim iz ličnog iskustva. Naravno, ne treba biti ambiciozan roditelj na štetu deteta. Raspitajte se za metodu Helen Doron, na primer, koja obuhvata rad sa decom od 3 meseca do 19 godina. I sama Helen je učenje jezika povezala sa muzikom.
    bokitb0@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  5. Kao nastavnik engleskog jezika u osnovnoj školi, predajem deci od prvog razreda. Odlično se snalaze-pamte, izgovaraju i nauče. Neki od njih počinju učiti još u vrtiću od 3-4 god. Mislim da uz dobre predavače, što pre počnu, više će zavoleti strani jezik. Volela bih da za svu svoju (brojnu) decu dobijem ovaj CD :) Mogli bismo i snimiti jedan čas, pa da vam pokažemo kako to izgleda u našem izvođenju :)))

    ceciji2000@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  6. Zanimljive ilustracije + lepe pesmice uvek su predstavljali dobitnu kombinaciju. Naša devojčica je počela učiti engleski u vrtiću sa 3 godine i već zna dosta reči i pesama, da ne pričam o tome koliko je zavolela ovaj jezik. Sad voli da gleda i crtaće na engleskom!
    duska.djajic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  7. Mi smo poceli da ucimo engleski.
    srecica_80@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  8. Ucimo od trece godine. Ovo bi nam se bas dopalo!
    zmaja76@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  9. Sin je poceo da uci engleski od 5 godine u vrticu,kroz pesmice i igru...
    ana.veselinovic79@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  10. Nekada sam radila sa decom od 4-6 godina u jednom vrticu u Bg-u. Predavala sam im engleski i odlicno nam je islo. Moj sin ima punih 5 godina i planiram uskoro da pocnem da radim s njim. Nisam zelela da se upustam u to ranije, uzimajuci u obzir njegov temperament...Volim engleski jezik i zelim i da ga on zavoli, a sigurna sam da bih pogresila da sam ga forsirala ranije, kada nije bio dovoljno zreo. Naravno, uz pesmice i lepe ilusracije je lako i zabavno. Pozdrav!
    Jelena - bobycar@net.co.rs

    ОдговориИзбриши
  11. Moja devojcica ima 3 godine , ne ide jos uvek na časove engleskog ali je preko crtanih filmova dosta toga naucila. Svidja nam se vasa ideja i bili bismo vrlo srecni da dobijemo cd i da uzivamo zajedno...
    djokovicljiljana@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  12. Imamo 5 godina i obradujte nas a seka od 2 god sve uci od starijeg bate pa se potajno nadamo ovom lepom poklonu divnoj knjizi :) didaloma80@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  13. Mislim da engleski treba uvoditi u decji zivot od samog starta. Na pocetku pustanjem uspavanki sa cd-a, slusanje pesmica itd. a aktivno ucenje negde oko 4-te godine, kroz igrice, ilustracije, pa cak i crtace.
    ina.susek@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  14. Imam dve devojcice, verovatno od druge godine slusamo Giggle bellies i razne pesmice ze decu na engleskom, takodje uce pomalo u vrticu, imaju 3 i 5 godina, a ponekad im ja tokom gledanja slikovnica imenujem zivotinje ili stvari na engleskom. Jako mi se dopada ideja da uce kroz vasu knjigu i CD pogotovo sto u ovom uzrastu imaju tu moc da brzo usvoje svaku novost.
    mikeresz@freemail.hu

    ОдговориИзбриши
  15. Učim učenike 1. razreda (5 i 6 godina) u jednom malom mjestu u Republici Srpskoj. Nažalost, kod nas se engleski počinje učiti tek u 3. razredu OŠ i mislim d je to kasno. Slušali bismo pjesmice i učili jezik kad god bismo bili u prilici. Vama sve pohvale za ideju i poklon. Pozdrav
    mira-k-25@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  16. MOJA UNUČICA USKORO ĆE NAPUNITI ŠEST GODINA I MISLIM DA JE TO OPTIMALNO VREME DA SE POČNE SA UČENJEM ENGLESKOG JEZIKA.POŠTO I BAKA NIJE UČILA ENGESKI JEZIK, ISKRENO SE NADAM DA ĆEMO, JA I MOJA JANJA IMATI SREĆE I POČETI S UČENJEM MENI OMILJENOG JEZIKA! UNAPRED SE RADUJEMO OBE I VELIKO VAM HVALA! dusankakrstic@open.telekom.rs.

    ОдговориИзбриши
  17. Moje starije dete je sa 6 počelo da uči engleski ali mislim da je moglo i ranije. Ovo drugo će sa 4.
    z.mile@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  18. moj sin uzrast 6 godina poceo da uci po koju rec engleskog sa 5.godina uz crtani film nodi kada gleda na televizoru. knjiga i cd bi nam dobro dosli za ucenje,a mladji sin ima tek 20 meseci,tako ce i on uz brata uciti engleski...... andrijana.95@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  19. Moja curica ima 7 godina i još nije počela učiti engleski, a sudeći po komentarima iznad, izgleda da poprilično kasni, tako da bi nam ova knjiga taman dobro došla da uhvati korak sa generacijom :)
    alexandra.yo@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  20. ja imam sest godina i pocela sam sada da ucim engleski pa bih volela da mi poklonite ovako nesto ps.imam i mladju seku tako da ce i ona sa mnom poceti dauci tj ja cu joj biti uciteljica
    aleksandar_640@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  21. imam 9 god.i ne ucim engleski,ali hocu da pocnem
    inestasic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  22. nismo poceli ali bi hteli.8 god.
    ekulevska@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  23. 3 razred sam ne znam engleski.
    elenaelenaelena49@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  24. pocetni nivo ,9 god
    mojkapric@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  25. Cerka je sa nepune tri godine u vrticu pocela da uci i veoma je za sada zainteresovana za engleski.Tako da mislim sto ranije to bolje jer ga deca dozivljavaju kao maternji jezik . Sin za sad nije krenuo u vrtic .Ali kada krene i on ce ga uciti kroz igru ,tako da se nadam da ni njemu nece kasnije predstavljati problem dalje usavrsavanje Engleskog jezika.
    dolitur@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  26. cerkica je jos mala,ali cim malo odraste pocecemo sa ucenjem.inace,ja predajem engleski,pa necemo imati problema.:)
    hristi981@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  27. To mi treba za decu koja pocinju u skolu da uce engleski
    nidzalaza@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  28. sve u svoje vreme,prvo neka nam deca nauce maternji jezik pa onda strani,mi cekamo polazak u skolu, nevenkasimic68@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  29. Moja cerkica uci u vrticu engleski i lepo se druze na tim casovima ♥
    asimic66@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  30. moja seka uci engleski uz crtane filmove,sama,ovo bi bilo super za nju!!!!!
    pavleb98@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  31. Mama je nastavnik engleskog jezika,sa deset godina iskustva u radu sa decom u vrtiću od 3 do 7 godina,a Boris i Tara slušaju Mother Goose Songs od rođenja,aktivno uče jezik od druge godine.Pevamo,igramo se,uživamo...
    msirob@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  32. Šestogodišnjak je upravo sam zatražio da uči engleski. Mislim da je to pravi momenat.
    sashavukicevic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  33. mi imamo 5 godina i jos nismo isli na engleski
    isavic76@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  34. Moje učim sama engleski I dobrodošla bi mi pomoć


    primaria777@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  35. Moj sin je drugi razred i upravo kreće treća godina učenja engleskog jezika. Na žalost, nisu se pomerili od boja i brojeva. Neophodna nam je pomoć, neka knjiga kao ova koju ste Vi izdali, kako bismo sami mogli da krenemo dalje! We love English!! jelenabanovic79@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  36. snezanavucetic@live.com
    nismo jos poceli ali od 6 godina planiramo

    ОдговориИзбриши
  37. Moje dete je drugi rayred i gotovo nista nisu naucili iz engleskog jezika pa bih ja volela da radim sa njim samostalno kod kuce. Vasa knjiga mi izgleda super za tako nesto.

    danijelahorina@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  38. Jednu knjizicu za moju devojcicu. Hvala.

    ОдговориИзбриши
  39. Moja devojcica ide u treci razred. Engleski uci tri godine, i nedavno smo je upisali u skolu engleskog po savetu njene uciteljice iz skole. Ova knjiga bi je odusevila jer je ona pravi mali zaljubljenik u ovaj jezik. Hvala.

    ОдговориИзбриши
  40. Moja devojcica ide u treci razred. Engleski uci tri godine, i nedavno smo je upisali u skolu engleskog po savetu njene uciteljice iz skole. Ova knjiga bi je odusevila jer je ona pravi mali zaljubljenik u ovaj jezik. Hvala. grujicicnaca@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  41. Nasa devojcica od 4 godine je krenula na casove pre tri nedelje. Crtaju, igraju se sa plastelinom, pevaju. Deluje zadovoljna casovima, a i mi smo, jer nam se dopada taj pristup ucenju u tom uzrastu. Pesmice na engleskom, za slusanje i ucenje (i veselje :) ) kod kuce bi bila sjajna dopuna i nesto za cim smo i sami tragali. Mnogo cemo se obradovati poklonu ako ga dobijemo! Hvala na lepim akcijama. Pozdrav svima, dezadu@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  42. Moja Sara, zvana Sara-Nijagara, upravo počinje da (zvanično) uči engleski u sklopu predškolskog programa. Nas dve se često igramoraznih igrica u kojima koristimo engleske reči i pevušimo pesmice uz malu pomoć prijatelja zvanog mikrofon (radi većeg efekta). :-) S obzirom da je engleski postao drugi maternji jezik i osnova u poslovanju, nema vremena za gubljenje. Postoji dosta pomagala za učenje jezika, a "Kreativni centar" nam svesrdno pomaže u tome svojim knjigama. velike pohvale i još veće HVALA na tome. Pozdrav od mame jedne male Sare-Nijagare!
    tajchili@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  43. Moja devojcica ima 4 godine i jos uvek nije pocela..evo prilike...aveselinovic0@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  44. Ja sam nastavnica muzicke kulture a imam devojcicu od 6 i sina od 4 godine koji pohadjaju u vrticu engleski a iz ove prelepe knjige i ja cu moci da dopriinesem da na kreativan nacin upoznaju svet muzike kroz engleski jezik

    ОдговориИзбриши
  45. pamretna stvar za nasu decu
    gaga.gasica@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  46. Sa 6 godina krecemo, mada ucimo engleski uz baby tv :)

    veckos@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  47. Ucimo engleski od sedme godine i ne ide nam bas. A u svakom slucaju nabavicemo ovu knjigu.
    ansev@drenik.net

    ОдговориИзбриши
  48. Da ucestvujem i ja, za moju cerkicu. Ima 11 g. i obozava da peva na engleskom.

    paganini@eunet.rs

    ОдговориИзбриши
  49. moja supruga od 2.godine uci cerkicu kroz igru poneku rec, sada Mina ima 4 godine i zna bas dosta reci. ljuzgac@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  50. ucimo engleski ,naravno
    gazajecar@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  51. Kroz igru i pesmu najbolje se uči (provereno) :) Starija ćerka je počela učiti u vrtiću sa 3 godine i sada sa 6 obožava engleski i zna mnogo reči, pesmica.. Mlađa ima 2,5 god. i obožava da gleda crtaće na engleskom. Ponavlja reči kao papagaj :)
    bsdjajic@teol.net

    ОдговориИзбриши
  52. Naša bubica ima 16 mjeseci i sad je tek prava pričalica! Posmatra, sluša, ponavlja i raduje nas! Učimo srpski, ali volimo muziku i da čitamo slike, tako da bi nam ova knjižica prvo pomogla sa srpskim, a onda i sa engleskim, kad porastemo i krenemo da ga učimo! Big pozdrav!
    dragana0605@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  53. Poznato je da deca uce brze od odraslih, pa je uzrast od tri godine idealan za pocetak ucenja engleskog jezika. Pre toga dete mora sto vise da upozna svoje jezik. Pozdrav!
    ishtarastra@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  54. Zdravo,
    Luci mala je počela da uči engleski čim je počela da gleda Baby TV i JimJam, a to je bilo otprilike sa oko godinu dana. Sada ima šest, nikada nije učila engleski, tj nije htela da ide ni na kakve časove ali razgovara sa decom koja govore engleski potpuno ravnopravno (na moru na primer). Obožava pesmu London bridge ...
    Hvala
    oliverap@telekom.rs

    ОдговориИзбриши
  55. Lana ima 5 godina,i pocela je da uci sad od 01.oktobra(imala je do sada 4 casa)!
    andrej.prislan@sbb.rs

    ОдговориИзбриши
  56. Моја девојчица има 5 година, не иде на часове енглеског али смо је супруг и ја научили да именује на енглеском неке основне појмове, онако кроз игру. Мада видим да она показује озбиљније интересовање за енглески језик, чим чује неку песмицу на енглеском покушава да понови речи и запиткује шта која реч значи. Осећам да је сад време да јој "дунемо ветар у леђа" да се лакше упусти у те воде, док је заинтересована.
    gaga_vel@operamail.com

    ОдговориИзбриши
  57. Naša devojčica je već sad (sa 2.5 god,) sama usvojila reči kroz crtaće i pesmice na engleskom jeziku. Bez greške peva "The wheels on the bus" :)
    boskoljubicica@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  58. Jovan ima 5,5 godina i engleski "uci" kod kuce uz kompjuter, filmove, pesmice na engleskom i sve ono sto ga u vezi sa tim interesuje. Posto sam profesor engleskog bez stalnog zaposlenja imam vremena da odgovorim na svako njegovo pitanje u vezi sa engleskim recima. Imamo i puzle (My First Words) i jos jednu igricu (English is Easy) pa se time zabavljamo. Najvaznije je da to bude kroz igru i neobavezan input. Sledece godine ce zvanicno poceti da uci u prvom razredu.
    Pozdrav!
    tanja_amadeus@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Voli da gleda i emisiju za ucenje engleskog (iz naseg vremena) "Big Muzzy"

      Избриши
    2. Ksenija je drugi razred, imaju divnu uciteljicu engleskog i lepo im ide! Voli da čita i peva pa bismo voleli ovu lepu knjigu i cd, koja moze samo da pomogne!
      cicovicolivera@gmail.com

      Избриши
  59. Poceli sa godinu ipo, u muzickoj skolici Melodijum, pesmice na engleskom.. Sada imamo 2.5 I vec smo pohvatali neke pojmove :)
    jgostojic@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  60. sa 4,5 godina ali nije da smo sad genijalci jer sve sto nauci, a to je dosta on zaboravi ...tako da disk sa pesmicama ce doci super..
    hisdancer9@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  61. Poceli smo u vrticu sa 6 i 5 god. ucimo i od sestrica kad nam dodju ili kad mi odemo kod njih u Englesku..voleli bih da dobijemo na poklon i knjigu i cd.da naucimo jos bolje ! hvala nikolina021@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  62. Ja nemam decu, ali tokom studiranja sam imala slucaj da na praksi upoznam grupu (predskolskog uzrasta) koji uci engleski jezik i pri tom deca jedva cekaju cas engleskog a i savrseno se uklapaju u znanju jezika...Tako da bih i ja volela jednog dana da moje dete uci strani jezik od 6 godina.

    mikac.s89@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  63. Moja unuka je sada posla u skolu i ovaknjiga bih joj bila od koristi
    arandjelzoki@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  64. Svako bi pozeleo ovu knjigu kako bi mu dete sto vise znalo i naucilo strani jezik
    ivan.arandjel@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  65. Kad sam videla kako deca neverovatno lako uce engleski uz crtane filmove, shvatila sam da nikad nije rano. Bitno je od toga napraviti igru za njih. Ucenje stranog jezika ne sme da lici na ostala "ucenja".Ja imam jednu devojcicu koja je na dobrom putu da savlada engleski, nesvesna da nekoj deci ta zanimljiva igra predstavlja istu muku kao matematika. Volele bismo ovakvu pomoc.
    ivana_v78@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  66. Odlicna stvar pa i za nas starije
    zorulezoki111@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  67. za sad uci od crtaca a pocece da uci kad krene sledece godine u 1 razred.
    marinagaspar88@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  68. Planiramo da krenemo sa učenjem uskoro, pošto već imamo 3 godine.
    mmmmilica@hotmail.com

    ОдговориИзбриши
  69. Naša devojčica od 3 god. već je naučila neke pesmice uz Mother Goose Club (i za svaku od njih ima i koreografiju koja prati pesmicu:) Sledeće godine planiramo da je upišemo u školigricu engleskog jezika.
    aji.slobodan@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  70. Sa dve godine, naše dete je dobilo na poklon knjigu My First 1000 Words, knjiga prelepih ilustracija.Nije ni na našem jeziku znalo toliko reči :) pa još je u početku ta knjiga služila da uči da imenuje pojmove na srpskom. Kasnije je počelo da nas pita kako se šta kaže na engleskom (piše ispod pojmova), pa su tako počeli prvi koraci u učenju ovog stranog jezika...
    januska11@yahoo.com

    ОдговориИзбриши
  71. I ćerka koja ima 9, i sin koji ima 6, počeli su da uče sa 4 godine kod iste nastavnice koju obožavaju. Mislim da je jako bitno da prvi kontakt deteta sa stranim jezikom bude pozitivno iskustvo i da časove sa radošću iščekuju, tako će voleti da ga uče i nadalje. Kroz muziku se može naučiti puno reči, a i vežbati pravilan izgovor (koji deca mnogo lakše savladavaju u ranijem uzrastu), a sve to uz zabavu!

    ОдговориИзбриши
  72. Nasa devojcica ima tri godine i uci engleski vec dva meseca u skolici Helen Doron. I mi i ona smo prezadovoljni.

    b.tomic.tucakovic@gmail.com

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу