Нешто тражите?

среда, 23. октобар 2013.

Радионица за мале архитекте на Београдском сајму књига

Дечији културни центар “Мајдан” са својим програмом Архикултура, гостује на Београдском сајму књига, у четвртак 24.10.2013. године, од 14 до 16h, на штанду Номада у хали 4.
НОМАД је пројекат младе издавачке куће Marks&Bleeds, покренут са циљем афирмације читања, промоције књижевности и указивање на значај културе за наше друштво.

У НОМАДУ учествује више од двадесет издавачких кућа из Србије и региона, универзитетски професори, писци, преводиоци, новинари, глумци, страни и домаћи културни центри, предшколска и школска популација, организације које се баве друштвено корисним радом и сви заинтересовани грађани. Један од циљева је да се у пројекат укључи што је више референтних организација и индивидуалаца чија је област деловања култура.

АРХИКУЛТУРА је програм архитектонских радионица који на савремен начин буди дечију свест о простору и подстиче на креативни приступ решавању проблема. У директној комуникацији са младим архитектима и раду на сопственим малим пројектима, деца развијају способност просторног мишљења, инвентивност и истрајност – вештине које ће их учинити успешнијима коју год струку да одаберу.

Програм АРХИКУЛТУРА, међутим, нема за циљ регрутовање будућих архитеката, већ остваривање позитивног утицаја на будуће генерације јачањем свести о простору и подизањем просторно-архитектонске писмености и културе. Едуковани грађани ће бити одговорни према свом грађеном и природном окружењу, коју год струку да одаберу.

Архикултура је едукативни програм организације ПРОЦЕС едукативна архитектура, коју чини тим младих архитеката и едукатора и који свој програм реализују у Дечијем културном центру „Мајдан“.

На сајму, деца ће имати прилику да креативно интервенишу на припремљеним картонским кућицама, дајући им идентитет и свој лични печат. Све кућице, на крају, постају део заједничког креативног града.

Посетите нас на Сајму!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу