Нешто тражите?

уторак, 8. октобар 2013.

Фестивал нове дечје креативности "KidsPatch" 19. и 20. октобра

И ове јесени београдска иницијатива посвећена развоју креативних програма за децу KidsPatch ће представити програм радионица и филмских пројекција за најмлађе.

Програм ће се бавити активностима из домена дизајна, савременог звука, фотографије и визуелних уметности, а реализоваће се 19. и 20. октобра у фоајеу Дворане Културног центра Београд, Коларчева 6.

Овогодишњи програм, у форми интерактивних радионица, реализоваће се уз учешће аудио-визуелних уметника из Србије и региона, међу којима су Lukatoyboy, D.L.T, Саша Александар, Марија Кнежевић, Fat Kid Beny и Ивана Миљојковић.

Поред пројекција међународне селекције анимираних филмова са последњих издања фестивала Аниманима, деца ће имати прилику да кроз директну сарадњу са уметницима креирају аудио-визуелне рагледнице са улица Београда, припремају дизајниране колаче и да се опробају у стварању својих првих модних креација. Ове активности биће представљене кроз формат три радионице - SoundAround, CandyShop i DIYfashion..

Радионица SoundAround представља нову KidsPatch продукцију у оквиру европске мреже фестивала посвећених дечијој креативности Bamboo, која има за циљ да пружи подршку продукцији, промоцији и дистрибуцији савремених уметниц̌ких пракси намењених деци. Иницијатор пројекта је фестивал Уово Кидс из Милана, а поред организације KidsPatch у овој мрежи учествују и организације из Лондона (ВБ), Лиона (Француска) и Лувена (Белгија).

 
Активности овогодишњег KidsPatch-а биће намењена деци узраста од 6 до 12 година, а сви програми су бесплатни.

Више о програму и начину пријављивања можете прочитати на званичном сајту www.kids-patch.com.

Овогодишњи KidsPatch програм реализује се уз подршку Секретаријата за културу Града Београда и Министарства културе и информисања Републике Србије, као и европског програма "Култура 2007-2013" кроз пројекат Bamboo.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу