Нешто тражите?

субота, 2. новембар 2013.

"Бајкодани" 12. и 13. новембра у Новом Саду

Фестивал бајки и приповедака "Бајкодани" биће одржан 12. и 13. новембра у Новом Саду, поводом Светског дана бајки, 12. новембра. 
Манифестација "Бајкодани" је пројекат Удружења грађана "Породични водич" и замишљен је као догађај који ће промовисати бајке и приповетке са циљем очувања културе приповедања.

Кроз слављење бајке подстиче се и показује стваралаштво намењено деци, младима, али и одраслима, кажу организатори.

Малишани ће у току фестивалских дана моћи да уживају у читању бајки и приповедака, позоришним представама, али и едукативним радионицама на тему бајки.

"Намера нам је да се деца, поред својих корена, упознају са разноврсношћу и богатством бајки и прича других народа и народности", објаснили су организатори.

Своје учешће и подршку потврдили су Музеј Војводине, Музеј града Новог Сада, Галерија Матице српске, Градска библиотека, Русински културни центар, Амерички кутак, Француски културни центар, Удружење руско-српског пријатељства "Ресурс", Креативни студио Чаролија, Позориштанца "Враголани", Позориштанца "Театрило", књижара-клуб "Серендипити", КИЦ "Младост" из Футога и ЈП СПЦ Војводина, као један од домаћина, као и више вртића и основних школа из Новог Сада и околине.

Учешће је најавила и позоришна трупа из Хрватске.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу