Нешто тражите?

четвртак, 21. новембар 2013.

Освојите карте за Мало позориште "Душко Радовић"

Мало позориште Душко Радовић oвог викенда читаоце Детињарија награђује улазницама за представе "Лажеш Мелита" и "Пинокио".
  
субота, 23. новембар у 17 сати.
 
Инспирисан дечјом маштом Иван Кушан је написао роман за децу "Лажеш Мелита". То је прича о девојчици Мелити, "измишљавици", која неуморно "измишљава" страшне догађаје и излуђује све око себе: оца, мајку, брата, другове из школе. Да би је одвикли од ове "ружне" навике, они се удружују да би је осујетили у свакој лажи. Цео подухват траје док се не обистини једна од Мелитиних најстрашнијих лажи - да је медвед напао пса. Суочена са својом маштом Мелита узвикује: "Па шта би тата и Ненад урадили да сам измислила да је...рецимо, пао месец, а?" 
 
недеља, 24. новембар у 12 сати.

Колодијев „Пинокио“ је едукативан и помало моралистички (у складу са временом у којем је настао), али је за разлику од свог америчког алтер ега- цртаног филма Волта Дизнија из 1940. и много мрачнији, готскији... Поред тога што третира теме сазревања, одолевања или попуштања пред искушењима, то је у исто време и прича о пролазности, смрти, као и о кафкијанској неправди света у којем живимо.
Слободан Обрадовић је написао живу и врло ведру драму за децу користећи мотиве из оригиналне Колодијеве приче, али и лежерност и савременост дијалога, успостављене у деци добро познатој Дизнијевој верзији. Управо је та нова димензија коју Обрадовић креира у нашем садашњем тренутку, узбудљив доказ да „одрастање и сазревање“, којима се „Пинокио“ првенствено бави, не зависе само од догађаја и чињеница, већ подједнако и од угла из којег на њих гледамо.
 

Детињарије и Мало позориште "Душко Радовић" поклањају читаоцима 3x2 карте за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

2 коментара:

  1. I have read so many posts concerning the blogger lovers but this paragraph is in fact a nice piece of writing, keep it up.Oscar Winner 2019
    Found your post interesting to read. I cant wait to see your post soon. Good Luck for the upcoming update.This article is really very interesting and effective.91th Academy Awards Winners

    Oscar 2019 Results,Oscar Nominated Movies 2019,Oscar Winning Movies 2019,oscars 2019 full show,Oscars 2019 Nominees

    ОдговориИзбриши
  2. Great article. Your blogs are unique and simple that is understood by anyone.

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу